Faillissement dreigt voor Ankaraspor

Er hangen donkere wolken boven Ankaraspor, zo schrijft Het Parool donderdag. De club is bezig met de bouw van een nieuw clubhuis, maar dat lijkt de club nu de das om te doen.

Jarenlang was Ankaraspor bezig om geld binnen te halen voor de bouw van het clubhuis. Toen dat geld binnen was, werd een bijdrage aan de gemeente gevraagd voor het overige deel. Veel clubs maken gebruik van deze zogenoemde 1/3 regeling, waarbij de gemeente eenderde betaalt, eenderde uit subsidie komt en de club zelf eenderde betaalt.

In de zomer van 2021 doet Ankaraspor een aanvraag voor zo’n 170.000 bij de gemeente. Het duurt uiteindelijk tot februari 2022 voordat die aanvraag wordt goedgekeurd. Volgens de gemeente omdat de aanvraag in eerste instantie niet compleet was en er daarna veel tijd overheen ging voordat de complete aanvraag volgde. In de tussentijd zijn de bouwkosten echter flink hoger geworden en komt Ankaraspor niet meer uit met het gevraagde vraag. Het kiest bovendien een ander aannemer.

Toch start de bouw, waarna de club hoopt een hogere bijdrage van de gemeente te krijgen. De gemeente is bereid de maximale 325.000 euro bij te dragen, maar alleen als Ankaraspor zelf de rest van het benodigde bedrag kan betalen. En dat kan de club niet, waardoor een faillissement dichtbij lijkt.

Donderdagavond zal de secretaris van de club in de gemeenteraad zijn verhaal doen, in de hoop de gemeenteraad in beweging te krijgen om de club, met 250 leden te redden. Een eventueel faillissement van de club kan ook invloed hebben op Zondag 4c, in die competitie is het eerste elftal van de club op dit moment actief. De ploeg staat daar momenteel vijfde.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)