Faillissement Nieuw-Utrecht voorlopig afgewend

Zondag eersteklasser Nieuw-Utrecht blijft vooralsnog in leven. De gemeente Utrecht verruimt de betalingsregeling, omdat de club stappen heeft gezet om de financiële situatie te verbeteren. Dat meldt RTV Utrecht.

Voor de start van de competitie leek het faillissement nog aanstaande. Door grote financiële problemen kon Nieuw-Utrecht, dat ruim een jaar geleden fuseerde met het Amsterdamse Chabab, niet meer aan betalingsafspraken voor onder andere een nieuwe kantine voldoen. In juli werd bekend dat het college van B&W van Utrecht niet langer uitstel wilde verlenen. Op verzoek van de gemeenteraad kreeg de club meer tijd en daar werd goed mee omgegaan.

Leden wisten de club te redden door een deel van de betalingsachterstand op te lossen. Afgelopen week heeft wethouder Paulus Jansen volgens RTV Utrecht met de club gesproken en hij is tevreden met de stappen die de club heeft gezet. Nieuw-Utrecht krijgt hiervoor een paar maanden langer de tijd om de schuld aan de gemeente terug te betalen.

Hierdoor is een faillissement voorlopig afgewend. Nieuw-Utrecht staat na de degradatie uit de Hoofdklasse nu op een dertiende plaats in de zondag eerste klasse A. Uit onze regio won Legmeervogels laatst van de club uit De Meern, verloor Zeeburgia aan het begin van het seizoen en gaat Purmersteijn over anderhalve week op bezoek bij de laagvlieger.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!