Familie Nieuwenhuizen doet aangifte tegen Buitenboys

Een deel van het ingezamelde geld van de benefietwedstrijd voor de overleden grensrechter Richard Nieuwenhuizen, uit 2013, blijkt te zijn verdwenen. Advocaat Yehudi Moszkowicz heeft namens de familie aangifte van verduistering gedaan tegen Buitenboys. Het zou gaan om zo’n 20.000 euro.

Volgens Moszkowicz heeft de club geen goede verklaring voor het weigeren van het uitkeren van het resterende bedrag. De helft van de 50.000 euro die bij elkaar was gehaald werd vlak na de benefietwedstrijd uitgekeerd, het andere deel van de tegoeden zou bewaard worden tot de twee zoons van Niewenhuizen uit huis zouden gaan. Op het moment dat de familie beroep wilde doen op dat bedrag, bleek het niet beschikbaar te zijn. “Het begint erop te lijken dat er iets met het geld gebeurd is waarvoor het niet bedoeld is”, zegt Moszkowicz bij Omroep Flevoland.

Voorzitter Richard Langeveld meent tegenover RTL Boulevard dat het geld nodig was voor catering in het stadion van Almere City FC (2500 euro), vakantie van de kinderen (2500 euro), reparatie van een auto en kleding van de ex-voorzitter (1700 euro). Bovendien beweert Langeveld dat er 17.000 euro werd terugbetaald aan het ticketbureau, terwijl uit die administratie (na onderzoek van Omroep Flevoland) blijkt dat het om slechts 6.000 euro gaat.

De toezegging om de 20.000 euro te reserveren voor een toekomstige uitkering werd gedaan door oud-voorzitter Rob Mueller (toen secretaris). Hij staat de familie Nieuwenhuizen momenteel ook bij. Volgens hem zou het geld, toen hij vorig jaar zijn functie als voorzitter neerlegde, nog op de rekening van de club hebben gestaan. “De opmerking ‘het geld is weg’, die Richard Langeveld maakte, is volstrekt ongeloofwaardig. Wat het huidige bestuur met het geld heeft gedaan is mij uiteraard niet bekend.” In een persoonlijke reactie heeft Mueller het over ‘smaad en laster’ van het huidige bestuur van Buitenboys en onderzoekt hijzelf ook juridische mogelijkheden.

Het kort geding tegen de club dient op 22 september. Er is inmiddels door de familie ook beslag gelegd op de eigendommen van Buitenboys.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)