Familie Silvester M opgelucht

Vanmorgen om negen uur begon de rechtszaak tegen Silvester M, de voetballer van Sporting Noord die vorig seizoen een supporter van OSV een ‘karatetrap’ gaf en die daar vervolgens aan overleed. Het openbaar ministerie eiste uiteindelijk vier jaar tegen M. wegens zware mishandeling met dood tot gevolg en dus niet vanwege poging tot doodslag. De uitspraak is op 29 november.

Om drie uur vanmiddag kwam er eind aan een lange dag. Silvester M, nog steeds bijgestaan door Bram Moszkowicz, namen sinds mei weer plaats in de rechtbank. Het was vooral een herhaling van zetten ten opzichte van de vorige keer. M herhaalde dat hij spijt heeft van zijn daad en zei dat hij straf verdiende.

Broer Raimundo: “Het is een hele opluchting voor ons dat de aanklacht is veranderd van poging tot doodslag naar zware mishandeling met dood tot gevolg. Er was te weinig bewijs voor poging tot doodslag. Die intentie was er ook nooit. Het wil natuurlijk niet zeggen dat de rechter dat ook zo ziet dat zullen we moeten afwachten.”

Het OM eist dus vier jaar tegen Silvester M. Raimundo: “Ik vind het nog steeds aan de hoge kant. Het is natuurlijk verschrikkelijk wat er gebeurd is maar als je alles in ogenschouw neemt dat vind ik vier jaar veel. Wat ik van de uitspraak verwacht? Mijn gevoel zegt……ik heb geen idee. Ik ben alleen blij dat de aanklacht is veranderd.”

Advocaat Mozkowicz vroeg de rechtbank nog om Silvester tot aan de uitspraak vrij te laten. Dit verzoek werd niet gehonoreerd. M. zit nu al bijna een jaar in hechtenis. Raimundo: “In hoeverre kun je zeggen dat het goed met iemand gaat die in deze situatie zit. Hij oogt sterk. Hij is niet het echte slachtoffer maar ook weer een beetje wel.”

Namens de familie van het slachtoffer legde de stichting slachtofferhulp een verklaring af. Daarin zeiden ze dat Louis Retz erg wordt gemist als echtgenoot, vader en opa. Een man die midden in het leven stond.

M. had zoals gebruikelijk het laatste woord tijdens de zitting: “Ik begrijp alle verdriet die ik de familie heb aangedaan. Het is nooit mijn bedoeling geweest.”

De rechtbank van Amsterdam doet op 29 november uitspraak.

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OSV