‘Fantastische’ comeback Hoofddorp bij West Frisia

Een 1-0 achterstand en spits Jasmin Ramic die vlak voor rust uitviel met een blessure. Het zat behoorlijk tegen voor Hoofddorp op bezoek bij West Frisia. Toch wist de ploeg van Jimmy Simons zich na de hervatting terug te knokken. De duimschroeven werden aangedraaid en met een 2-3 overwinning verschaften de Hoofddorpers zichzelf een goede uitgangspositie voor de return in de nacompetitie, zondag op eigen veld.

De comeback was volgens Simons bewonderenswaardig, zelfs fantastisch. “Echt, petje af. Op deze manier winnen, bij zo’n ploeg, is heel knap. Deze overwinning is meer dan verdiend.” In het begin zat de spanning er behoorlijk in bij de Hoofddorpers. De gasten hadden moeite om in de wedstrijd te komen en keken al snel tegen een 1-0 achterstand aan door een treffer van Sonny Pronk. “Dat is precies wat zij wilden. Daarna konden ze achterover hangen. Wij hadden veel balbezit, maar daar kwam nog niet heel veel uit.” En met het uitvallen van Ramic erbij, kon de ploeg van Jimmy Simons behoorlijk aan de bak.

Na de rust greep Hoofddorp de thuisploeg ‘vol bij de strot’. De gasten startten erg goed aan de tweede helft en dit resulteerde al snel in de gelijkmaker van Ivar Lammers. Zijn droge knal van zo’n 25 meter was de doelman te machtig. Dit trok Hoofddorp direct door. Mahir Ünver verschafte zichzelf met een mooi wippertje genoeg ruimte om uit te halen en bracht de gasten daarmee na zeventig minuten aan de leiding: 1-2.

Er stond geen maat op de Hoofddorpers in de tweede helft, want ook Lars van Rijn deed een duit in het zakje met de 1-3. Simons: “Een lange solo, alsof iedereen stil stond. Lars is sowieso goed in vorm de laatste weken.” In de slotfase leek er geen vuilte aan de lucht voor de gasten, maar toch liet Hoofddorp West Frisia terug in de wedstrijd komen. Een moment van onachtzaamheid werd afgestraft door Pronk, die zijn tweede van de middag maakte: 2-3.

Simons gaat vol vertrouwen, en een kleine voorsprong, naar de return van zondag werken. “Het gaat er nu om de juiste focus te brengen. In deze warme omstandigheden binnen vier dagen nog een wedstrijd spelen, dan kan je wat pijntjes voelen. Het is belangrijk dat we daar doorheen bijten.”

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie zondag.

Archieffoto boven: Minke Wiggerink