Fantastische eerste helft bezorgt AS’80 ruime zege

In de vierde klasse G ontving AS’80 het Amersfoortse Amsvorde. Het werd een pittig duel dat uiteindelijk voor AS’80 goed uitpakte. De ploeg van Frank Rosenboom was in de eerste helft heer en meester en dat kwam in doelpunten ook zeker tot uiting. Bij het drinken van de thee stond het maar liefst 6-0. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 6-1 zege voor AS’80.

Op sportpark Klein Brandt was de thuisclub vanaf het begin de betere ploeg, aanval op aanval golfde op het vijandelijke doel maar Amsvorde kreeg de eerste echte kans. Gelukkig voor de thuisclub kwam Riezenbosch kwam net iets te kort. Niet veel later was het AS’80 dat kon scoren maar de aanvallen werden vaak te ver door gevoerd. In de 10e minuut lukte het dan uiteindelijk wel en was de ban gebroken, de 1-0 kwam van Nigel Weerden na een pass van van der Pluim. Amsvorde stelde hier niet al te veel tegenover zodat AS’80 de gehele eerste helft domineerde en dit uiteindelijk in doelpunten uit kon drukken. Eerst was het de snelle van der Pluim die scoorde en niet veel later was Alie Oulali de man die het net wist te vinden. Na zo’n half uur spelen moest Amsvorde aan de noodrem trekken en kon men de spits van AS’80 alleen maar onderuit halen, de toegekende strafschop werd door van der pluim benut 4-0.

IF

De tegenstander uit Amersfoort kwam voor de rust nog wel terug maar het middenveld van AS’80 zat goed in elkaar, Chiel van Koldenhoven en  Mats Hesel onderscheidde zich door uitstekend spel en een uitstekend verzorgde opbouw. Amsvorde kon uiteindelijk toch niet voorkomen dat de thuisclub de stand nog verder op voerde tot 6-0.  Oulali was weer de man die deze goals voor zijn rekening nam, beide uit een assist van aanvoerder Weerden.

Na de rust kwam Amsvorde beter voor de dag en werd de thuisclub onzorgvuldig met de passing.  AS’80 viel verder terug zodat de gasten vaker voor de goal kwamen van Adu Kingsley maar kon hij eerst zijn ploeg voor meer tegengoals behoeden. Jammer genoeg ging hij later zelf in de fout door een speler van Amsvorde onderuit te halen en kon de goed leidende arbiter Ouendag niets anders doen dan naar de stip wijzen en Kingsley met rood weg sturen. Rick van Gulik schoot de strafschop onberispelijk in 6-1.  Het verdere verloop was wat onsamenhangend maar wel meer kansen voor de gasten maar de afronding liet te wensen over zodat dit duel met een ruime zege eindigde voor AS’80.

IF

Assistent coach Ruud Meeks van AS’80: Ik was verbaasd dat het spel in de tweede helft naar een bedenkelijk pijl wegzakte maar dat zal wel met de stand te maken hebben gehad, bij 1-0 zal dat waarschijnlijk niet gebeurd zijn! We hebben voor de rust goed voetbal laten zien en daar moeten we mee verder aldus Meeks.

Verslag en foto’s Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)