Favoriet ZSGOWMS vernedert Nieuw Sloten met dubbele cijfers

In de zaterdag vierde klasse C heeft koploper ZSGOWMS verwoestend uitgehaald tegen Nieuw Sloten. De nummer laatst van de ranglijst had werkelijk niets in te brengen en verloor met 11-0. Bij rust stond de ploeg van coach Willem Jansen al met 7-0 voor. Joey van den Broek scoorde zes keer.

Nieuw Sloten begon zwak aan de wedstrijd. Zij hadden hun zaakjes niet op orde en konden in eerste instantie maar tien spelers opstellen. ZSGOWMS daarentegen begon ijzersterk aan de wedstrijd. Van onderschatting was geen sprake. Al na vijf minuten lag de bal in het netje na een diepe pass van Davey Huisman op de diepgaande spits, Joey van den Broek, die koelbloedig bleef en de 1-0 kon binnen schuiven. Enkele minuten later was het Sancho van Soelen die vanuit het middenveld mee naar voren ging en voorzet van Gerben Bolten hard kon binnen schieten. 2-0. Het hield maar niet op voor Nieuw Sloten, want na tien minuten stond het al 3-0. Een perfecte voorzet van Dave Janssen kwam terecht op het hoofd van de lange spits die de bal binnenkant paal er in kopte en voor zijn tweede goal van de middag tekende.

Na een kwartier spelen stond Nieuw Sloten eindelijk met elf spelers op het veld. Zij werden in dezelfde ook een keer gevaarlijk. De organisatie van ZSGOWMS stond even niet goed waardoor aanvaller Balci een schot kon lossen. Helaas voor hem zag hij zijn inzet over het doel gaan. Na nog geen vijf minuten met elf man te hebben gespeeld was het dezelfde Balci die met een schandalige overtreding op Sancho van Soelen de kleedkamer op kon zoeken.

ZSGOWMS FOTO 2

ZSGOWMS ging vrolijk door met scoren. Een diepe bal op Joey van den Broek die vanaf links kon voorzetten kwam voor de voeten van Dave Janssen, die van dichtbij hard binnen schoot. 4-0. Drie minuten later kon de keeper van Nieuw Sloten de bal weer uit het netje vissen. Een corner van Gerben Bolten kwam perfect op het hoofd van Joey van den Broek en kopte de bal in het hoekje (5-0). Een mooi moment want hier had de spits al wedstrijden op gehoopt. Een zuivere hattrick!

Nog voor de rust vielen ook de zesde en zevende goal van de middag. Een diepe bal van de links buiten Gerben Bolten op Chico van Soelen die met een prachtige actie twee man voorbij ging stond voor een moeilijke keuze. Zijn eerste goal van de middag maken of de bal netjes afleggen op Spits Joey van den Broek. Hij koos voor de zakelijke manier en legde de bal af en werd binnen getikt. De 7-0 kwam te staan op naam van Sancho van Soelen. Na wat gerommel in het strafschopgebied van Nieuw Sloten kwam de bal voor de voeten van Van Soelen. Hij bedacht zich geen moment en plaatste de bal in het hoekje.

Na rust was Nieuw sloten wederom nergens te bekennen. Het spel speelde zich alleen maar af op de helft van Nieuw Sloten. Toch liet de 8-0 wat langer op zich wachten. Na een mooie combinatie tussen Gerben Bolten en Chico van Soelen die elkaar blindelings kunnen vinden was het Joey van den Broek die met een overstapje Remco Maasbommel alleen voor de keeper zette. Toch maakte hij het nog spannend door eerst de keeper uit te kappen daarna nog een speler en toen pas te scoren (8-0).
Via de linkerkant was er constante dreiging van Gerben Bolten, die in de eerste helft wat minder gelukkig was in zijn afronding, maar vandaag vooral zorgde voor de assists. Na een corner van Bolten kopte aanvoerder Kallan de bal hoog de lucht in. De mee naar voren gekomen Jordy Kreuger won daarna het kopduel van Kallan en zorgde zo voor de 9-0.
Calvin Lebs mocht ook zijn eerste minuten maken in het shirt van ZSGOWMS. De 10-0 liet nog even op zich wachten. Michael Diepenbos was er dichtbij, hij zag zijn schot van 20 meter op de paal belanden. Ook de debutant was dicht bij zijn eerste doelpunt. Na vijf minuten was Lebs net te laat bij de bal om voor de tiende treffer te tekenen. Enkele minuten later was het wel raak. Een diepe bal van Davey Huisman werd in eerste instantie goed verdedigd door Nieuw Sloten verdediger Steve Joemrati. Toch bleef Joey van den Broek scherp en zag de mogelijkheid om de bal te veroveren. Van dichtbij schoot hij tegen de keeper aan, maar in de rebound schoot hij zijn vijfde van de middag binnen (10-0).

De laatste treffer van de middag kwam ook op naam van Joey van den Broek. Een goal uit het boekje. Na een geweldige crosspass van Semat op Gerben Bolten, kon Bolten zijn directe tegenstander opzoeken. Na een dubbele schaar was hij zijn tegenstander voorbij, nog even omhoog kijken en de bal panklaar leggen bij de tweede paal, waar de gretige spits zijn dubbele hattrick maakte.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 4C