FC Aalsmeer bemachtigt nacompetitie-plaats na overwinning op Montfoort

CVV Oranje Nassau. Wie kent het niet? FC Aalsmeer mag aankomend weekend naar Groningen afreizen in het kader van de nacompetitie. Een reis van ruim twee uur en een kwartier. ,,We hebben iets bereikt en dan gaan we er ook voor”, reageerde Aalsmeer coach Ted Verdonkschot.

Het mag duidelijk zijn dat Aalsmeer succesvol was in het bestrijden van opponent Montfoort. Zaterdag werd deze wedstrijd nog gestaakt, na een enorme wolkbreuk tijdens en veel nattigheid in de dagen voor het duel. Het veld kwam letterlijk omhoog van het water. Dinsdagavond, wederom onder vochtige omstandigheden werd het duel opnieuw gespeeld. Na een 0-0 ruststand moest er wat gebeuren.

In de eerste helft kreeg Aalsmeer een paar kansjes, Daan Vaneman was dichtbij maar kwam niet hoog genoeg

Muur

Voor Montfoort was handhaven het devies, Aalsmeer moest winnen. ,,Montfoort gooide niets open”, zag Verdonkschot. ,,Ze hadden echt een muur opgetrokken. Wij speelden met te weinig tempo en nauwelijks dynamische loopacties. We krijgen twee mogelijkheden voor rust, terwijl Montfoort de grootste kans kreeg.”

Keeper Robin Vianen werkt de bal met de vuisten weg na een kopbal van Luke Vahle waarna de bal pardoes voor de voeten van Giliano Eijken valt die zich geen moment bedenkt en uithaalt.

Aalsmeer viel met man en macht aan na rust, op jacht naar een treffer. ,,Twaalf minuten voor tijd kopte Oliver Rifai de bal perfect binnen, op aangeven van Mike Vreekamp. Daar kwam wel even wat ontlading bij ja. Zij moesten vervolgens alles of niets gaan spelen. Uiteindelijk beslissen we de wedstrijd door een afvallende bal die Giliano Eijken goed binnenschiet”, toonde Verdonkschot zich erg tevreden.

2-0!

Aalsmeer haalde ruimschoots zijn doelstelling dit seizoen en pakt zelfs een toetje. Verdonkschot: ,,We hadden aan het begin van het seizoen, tijdens de voorbereiding, behoorlijke tegenslag met een paar stoppende spelers. Uiteindelijk heeft het team dit fantastisch opgepakt. Het was zeker niet de makkelijkste competitie, dit hebben we echt prima gedaan met een derde plaats als eindrangschikking. Handhaven was namelijk ons eerste doel. We kunnen ruiken aan een mogelijke promotie en daar willen we ook voor gaan. Te beginnen aanstaande zaterdag bij Oranje Nassau.”

Nieuwendijk en Verdonkschot, we gaan naar Groningen!

Foto’s: Ton van Eenennaam

Kijk hier voor de eindstand in zaterdag 1B

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)