FC Aalsmeer bereikt magische grens door late zege op SVL

Het doel was duidelijk: bij dertig punten is FC Aalsmeer zo goed als zeker van een langer verblijf in de zaterdag eerste klasse A. Vorige week wilde het tegen Roda’46 nog niet lukken, maar door een late zege op subtopper SVL heeft de ploeg van Cor van Garderen de magische grens bereikt. Met 31 punten, en zeven meer dan de ploegen onder de nacompetitiestreep, is de promovendus in veilige haven.

In de eerste helft was FC Aalsmeer al de betere ploeg, maar liet het een aantal opgelegde kansen onbenut. Met name Calvin Koster liet twee goede mogelijkheden op de openingstreffer liggen. Een kwartier voor het rustsignaal was de spits wel betrokken bij de 1-0. Koster kwam vrij aan de rechterkant en werd onderuit gehaald door doelman Geert Willem Merkens. Scheidsrechter Van Dam kende Aalsmeer terecht een strafschop toe, die door aanvoerder Burak Sitil onberispelijk werd benut.

Vlak voor en na rust ontsnapte Aalsmeer tot twee keer toe aan de gelijkmaker. Eerst hield doelman Nick van der Wiel zijn doel schoon bij een harde uithaal van Willem Baay, die na de rust ook een enorme mogelijkheid om zeep hielp. Aan de andere kant had Koster wederom het vizier niet op scherp staan en vond Epi Kraemer na een goede actie de handen van Merkens.

Tien minuten voor tijd kwam SVL alsnog op gelijke hoogte. Van der Wiel had geen antwoord op een lage kopbal van Alex van Eem. Even later hield de sluitpost zijn ploeg wel op de been door een goed ingeschoten vrije trap van Baay uit de kruising te plukken.

Op de valreep bezorgde de vlak daarvoor ingevallen Fernando Piqué FC Aalsmeer alsnog de drie punten. Van zo’n twintig meter besloot de 31-jarige aanvallende middenvelder de bal uit de lucht in één keer op zijn pantoffel te nemen en zijn uithaal verdween hard en hoog in het net. Doelman Merkens was kansloos op de prachtige treffer: 2-1.

Door de late overwinning hebben de Aalsmeerders zich goed in de middenmoot gevestigd. De ploeg van Cor van Garderen staat op een achtste plaats en kan zich voor 99% veilig rekenen. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag eerste klasse A.