FC Aalsmeer dankzij Lennart Eberharter voorbij SJZ

FC Aalsmeer heeft zich in de kopgroep van de zondag derde klasse A (West 2) gemeld. De ploeg van Marco Bragonje klom door een 3-2 overwinning op SJZ over de club uit Zoeterwoude heen en staat nu vierde. Lennart Eberharter had een groot aandeel in de zege die in de slotminuten tot stand kwam.

Na een kwart wedstrijd opende FC Aalsmeer op eigen veld de score. Een voorzet van Eberharter vanaf de rechterkant bereikte spits Remi Pasternak, die met een snelle draai en een halve volley van afstand op schitterende wijze raak schoot: 1-0. De thuisploeg stond echter niet goed op te letten toen SJZ tien minuten later op gelijke hoogte kwam. Aalsmeer-verdediger Nick Sluijs werkte de bal niet goed weg, Kevin Bos profiteerde met een droge knal: 1-1.

Die gelijke stand was ook de ruststand, mede door een geweldige redding van doelman Jeremaih Veldman op een hard schot van Frank Willemse. Twintig minuten na de rust kwamen de gasten alsnog de leiding. Danny Pieterse bracht Marc Griffoen met een steekpass in kansrijke positie en uit een lastige hoek schoof de aanvaller de bal binnen: 1-2. De drie punten leken op dat moment ver weg voor FC Aalsmeer.

Twaalf minuten voor tijd kwam de thuisploeg weer langszij. Eberharter ontsnapte aan de zijkant, ging richting het doel van SJZ en tikte de bal op het juiste moment opzij in de voeten van de vrijstaande Panet Machnikowski. De Pool schoot vervolgens hard en zuiver de 2-2 binnen.

FC Aalsmeer profiteerde van de verslagenheid bij de gasten en maakte de comeback compleet door in de 86ste minuut weer aan de leiding te komen. Invaller Jeroen Ezink snelde langs zijn directe tegenstander en oog-in-oog met doelman Niels van Diemen. Zijn inzet werd licht getoucheerd door de sluitpost, waardoor de bal dreigde centimeters naast te gaan. Eberharter slaagde er net op tijd in om te bal bij de tweede paal binnen te glijden: 3-2.

De wedstrijd leek beslist in het voordeel van de thuisploeg, totdat scheidsrechter Mulder dertig seconden voor het laatste fluitsignaal een strafschop toekende aan SJZ, na een overtreding van Karol Mirowski. Deze werd matig ingeschoten door Danny Pieterse en doelman Veldman tikte de bal uit de hoek. Een paar seconden later was het afgelopen. De vreugde was vervolgens groot bij de ploeg van Marco Bragonje, die naar de vierde plaats is gestegen. De achterstand op koploper KDO bedraagt, met een wedstrijd meer gespeeld, vijf punten.

“Als het bij ons draait, kunnen we van iedereen winnen”, zei Eberharter in jubelstemming na afloop. “En altijd veel strijd blijven leveren, zoals vandaag. Dat is ons voornaamste wapen. Het blijft jammer dat we een goede uitgangspositie voor de titel in december verprutst hebben. Maar een plaats in de top vier is nog altijd mogelijk. Dan hebben we het als nieuwkomer in 3A gewoon goed gedaan.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse A (West 2).

Met dank aan Voetbal in Aalsmeer
Foto’s Jaap Maars

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)