Home / Algemeen / FC Aalsmeer door ruime nederlaag terug in de gevarenzone

FC Aalsmeer door ruime nederlaag terug in de gevarenzone

FC Aalsmeer heeft weinig kunnen inbrengen tegen het in vorm zijnde Zwaluwen’30. Op eigen veld ging de ploeg van Cor van Garderen met duidelijke cijfers onderuit. Door de 0-4 nederlaag staan de Aalsmeerders weer onder de nacompetitiestreep van de zaterdag eerste klasse A.

“Zwaluwen’30 heeft echt een hele goede ploeg.” Van Garderen kan het niet vaak genoeg benadrukken dat hij behoorlijk onder de indruk was van de bezoekers uit Hoorn. Eerder dit seizoen werd er met 2-0 verloren. Diezelfde marge had Zwaluwen’30 in Aalsmeer binnen twintig minuten te pakken. Joep Rive strafte twee fouten van de Aalsmeerders genadeloos af. “Terwijl we nog goed begonnen aan de wedstrijd.”

Vlak voor rust kreeg de thuisploeg een uitgelezen mogelijkheid om de aansluiting te vinden. Chelton Linger zag zijn strafschop gekeerd worden door doelman Tim Elmers (ex-Purmersteijn) en wilde in de rebound “op een circusmanier” de keeper uitspelen, wat hem niet lukte. Het zat de spits sowieso niet mee in de afwerking, want nog voor de theepauze eindigde zijn kopbal uit een voorzet van Martin Campbell tegen de aluminium.

Tijdens de onderbreking schakelde Van Garderen weer naar een aanvallende 3-4-3 formatie waarmee vorige week tegen CSW (1-1) een punt werd gepakt. “Dan staan we nog geen vijf minuten op het veld en is het al 0-3. Kon het hele plan weer overboord”, refereerde de oefenmeester aan een treffer van Thomas Schaap. Toen FC Aalsmeer even later met tien man verder kon vanwege een rode kaart voor Thomas Harte (twee keer geel), was het duel eigenlijk al gespeeld. Zwaluwen’30 toonde nog enige genade met de thuisploeg. Uiteindelijk bepaalde Mukhtar Suleiman de eindstand op 0-4.

Van Garderen beseft zich dat hij eigenlijk in herhaling valt als hem gevraagd wordt waar de nederlaag aan te wijten is. “Ik heb het zo vaak gezegd hoe makkelijk ze het kaas hun brood laten eten. Je moet volwassen worden.” Dat bijvoorbeeld aanvoerder Burak Sitil een weekendje weg was, maakte het er niet makkelijker op voor de nummer twaalf van de ranglijst. “Alle blessures en dit soort tripjes doen ons de das om.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Foto’s Ton van Eenennaam

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)