FC Aalsmeer geeft zege uit handen bij JSV Nieuwegein

FC Aalsmeer is dit kalenderjaar nog altijd ongeslagen. De ploeg van Cor van Garderen steeg door een laat 1-1 gelijkspel bij hekkensluiter JSV Nieuwegein naar de achtste plaats in de zaterdag eerste klasse A, weliswaar slechts drie punten boven de nacompetitiestreep.

“Achteraf gezien zijn dit twee verloren punten. Als je twee minuten na een late penalty één-op-één met de keeper komt te staan, moet zo’n bal er gewoon in en dan win je hier”, zag Van Garderen. JSV Nieuwegein kwam in de 83ste minuut op gelijke hoogte. Wesley Vaes benutte een strafschop nadat Carinho de Miranda aan het shirt werd getrokken. Twee minuten later had Calvin Koster de 1-2 op zijn schoen, maar faalde oog-in-oog met doelman Pascal Florie. “In de eerste helft kreeg hij zo’n zelfde soort kans. Calvin weet heel goed dat hij zulke kansen moet maken.”

Tien minuten na de rust zorgde Burak Sitil voor de openingstreffer. De aanvoerder kopte uit een vrije trap van Arnaud van Leeuwen raak. Vervolgens had Epi Kraemer de 2-0 op zijn schoen, maar schoot hij vanaf de rand van het strafschopgebied recht in de handen van Florie. Van Garderen: “Het zou fijn zijn als we zulke mogelijkheden in uitwedstrijden ook eens weten te verzilveren.”

Ondanks het gelijkspel is de oefenmeester tevreden. Met elf punten uit de laatste vijf wedstrijden is de promovendus bezig aan een goede reeks in de strijd om lijfsbehoud. “Voor ons zijn dit belangrijke wedstrijden. Volgende week mogen we weer naar Nieuwegein (tegen Geinoord, red.) en dan is het ook een zespuntenwedstrijd. Het is jammer dat we slechts een punt mee konden nemen, maar de spelers hebben fantastisch gewerkt. We spelen goed, de sfeer is uitstekend. We moeten onszelf alleen nog belonen in zulke wedstrijden.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag eerste klasse A.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)