Home / slideshow / FC Aalsmeer haalt in laatste bekerduel flink uit tegen FC Weesp

FC Aalsmeer haalt in laatste bekerduel flink uit tegen FC Weesp

FC Aalsmeer behaalde zaterdagmiddag een flinke overwinning op FC Weesp. De ploeg van Ted Verdonkschot won het bekerduel met maar liefst 8-2 dankzij onder meer vier doelpunten van aanvaller Mike Dam.

FC Weesp had voorafgaand aan de wedstrijd een 4-2 nederlaag tegen Legmeervogels en 2-2 gelijkspel tegen Argon achter de rug, waardoor de vereniging tegen FC Aalsmeer moest komen. De bezoekers zetten dan ook veel druk op de helft van de tegenstander, waarvan FC Aalsmeer dankbaar gebruikmaakte. Chris Dias zorgde voor de openingstreffer. Nadat FC Weesp plotseling via Jesse Rijnsburger op gelijke hoogte was gekomen, zorgde Mike Dam met twee treffers voor een 3-1 ruststand.

In de tweede helft liep de tweedeklasser in de zaterdagafdeling verder uit. De uitstekend spelende Rachid el Yaghmouri stichtte veel gevaar met zijn steekpasses, waarvan Dam diverse malen profiteerde. El Yaghmouri zorgde hoogstpersoonlijk voor drie treffers, terwijl Dam de eindstand naar 8-2 bracht. Tussendoor had Daan Brandse vanaf de stip de tweede goal voor Weesp gemaakt. Door dit resultaat kan FC Aalsmeer met veel vertrouwen richting volgende week kijken, wanneer de eerste competitiewedstrijd bij FC Zaandam op het programma staat.

Verdonkschot keek met een trots gevoel naar het resultaat. “We moeten de eindstand zeker in perspectief zien, maar mogen ook trots zijn op wat we vandaag hebben neergezet”, vertelt de trainer. “Als ploeg maakten we goed gebruik van de ruimtes die FC Weesp aan ons gaf, waardoor we naar zo een hoge score uitliepen. We zitten alleen nog aan het begin van het seizoen en dat betekent dat er nog voldoende te verbeteren is. Het geeft echter vertrouwen dat we voorlopig de goede weg zijn ingeslagen.”

Tekst: Jordi Smit
Bekijk hier alle foto’s van Ton van Eenennaam

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)