Mike Vreekamp, FC Aalsmeer
Mike Vreekamp is nog altijd erg ambitieus

FC Aalsmeer haalt met Vreekamp nieuwe blikvanger binnen

FC Aalsmeer heeft een mooie slag geslagen op de ‘zomerse’ transfermarkt. Mike Vreekamp (30) komt na dit seizoen over van vv Noordwijk. De oud-speler van onder andere Jong Vitesse, Spakenburg en TEC verruild de bollenstreek voor de bloemenstreek.

Ervaring

Aalsmeer haalt met Vreekamp een speler met een schat aan ervaring binnen en hij kijkt ernaar uit om komend seizoen opnieuw een grote rol van betekenis te kunnen spelen, nu bij Aalsmeer. “Ik ben een speler die altijd alles geeft, ik kom zeker niet om af te bouwen. Ik speel voor de prijzen en wil dat ook met Aalsmeer doen”, zegt de geboren Leusdenaar in een eerste reactie.

Vreekamp startte zijn loopbaan in de jeugdopleiding van AFC Quick 1890 en vervolgde zijn jeugd bij (Jong)- Vitesse. In 2013 maakte Vreekamp de overstap naar FC Lienden. Daar versterkte hij de selectie vier seizoenen. In 2017 verruilde Vreekamp FC Lienden voor het blauwe Spakenburg om vervolgens na drie seizoenen de overstap naar TEC in Tiel te maken. Mike Vreekamp verliet TEC uiteindelijk voor Noordwijk.

Werk, gezin en voetbal

Vreekamp is voor Aalsmeer de eerste grote aanwinst voor de komende jaargang. De versterking van Aalsmeer reageerde zelf ook verheugd op zijn transfer: “Na tien mooie jaren in de tweede divisie maak ik voor de komende jaren een andere keuze. Ik ben twee jaar geleden mijn eigen onderneming Skillz United en Kidz United gestart, waarin ik mij primair op het onderwijs en Buitenschoolse opvang richt. Er zit een mooie ontwikkeling in het bedrijf, daarin gaat ook veel tijd zitten. We hebben een jong gezin, we zijn met vijf, wat natuurlijk ook aandacht vraagt. Deze combinatie van drie zaken bracht mij bij het voetballen in de buurt van mijn woonplaats. Mijn bedrijf staat in Amersfoort, wij wonen sinds kort in Aalsmeer. Het totale plaatje van gezin, werk en voetbal gaf de doorslag”.

Fanatiek

“Ik ga zeker niet afbouwen, in ieder geval niet qua fanatisme. Maar voor mij is het prima om één avond minder in de week weg te zijn, we trainen bij Aalsmeer twee keer per week. Daarnaast begint de voorbereiding een maand later waardoor ik ook met het gezin op vakantie naar het buitenland kan. Kortom: het heeft voor mij veel voordelen. Ik heb best wel getwijfeld, want qua fitheid kan ik nog mee in de divisies. Toen ik eenmaal bekend maakte een andere keuze te gaan maken is er veel op mij afgekomen. Liefst achttien clubs hebben zich gemeld. Ik heb niet met alle clubs een gesprek gevoerd, een aantal paste gewoon niet in het plaatje wat ik mij had voorgenomen. De gesprekken met Aalsmeer en trainer-coach Ted Verdonkschot, die ik nog kende uit de derby’s tussen ‘rood en blauw’, verliepen positief en ik kijk uit naar de komende jaren”.

“Ik kan straks lekker op de fiets naar het voetbalveld, dat is iets wat ik eigenlijk nog nooit heb meegemaakt. Vanaf de jongste jeugd ben ik met busjes vervoerd en heb ik door het hele land gevoetbald. Met Aalsmeer hoop ik ook stappen te kunnen zetten en mijn bijdrage te leveren. Ze doen het heel erg goed, hopelijk promomeren ze dit seizoen al naar de eerste klasse en er is ambitie om hogere ogen te gooien op langer termijn”, besluit Vreekamp.

Technische commissie

“Met zijn kwaliteiten en ervaring is Vreekamp in meerdere opzichten van toegevoegde waarde voor Aalsmeer”, laat de technische commissie van Aalsmeer weten op de eigen website. “De komst van Mike Vreekamp past volledig in het beleid van FC Aalsmeer om meer spelers uit Aalsmeer in de selectie op te nemen en om met een streekgebonden selectie met veel ruimte voor eigen jeugd op een zo hoog mogelijk niveau te spelen. FC Aalsmeer is verheugd met de komst van Mike Vreekamp, sluit de technische commissie af”.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)