FC Aalsmeer haalt Mike Dam (Ter Leede): “De club heeft een perfect plan”

Zaterdag eersteklasser FC Aalsmeer heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Mike Dam. De 28-jarige aanvaller komt over van Hoofdklasser Ter Leede.

Drie jaar geleden sprak Dam ook al met trainer Cor van Garderen. Destijds koos hij voor een stapje terug naar tweedeklasser Stormvogels, om zijn TC2-diploma te behalen. Laatst kwam FC Aalsmeer opnieuw langs nadat Dam contact had met zijn oud-ploeggenoot Nick van der Wiel. Tijdens een gesprek met de clubleiding viel het hem in positieve zin op welke stappen de Aalsmeerders ondertussen hebben gemaakt. “Er is een businessclub, de faciliteiten zijn veel beter geworden en ze willen heel graag bovenin meedraaien. De plannen die zij hebben, spreken mij aan. Niet zozeer wat ze willen, want elke club wil voor promotie spelen, maar vooral hoe ze dat willen doen.”

Omdat de vaste kern van de Sassenheimers langzaam uit elkaar is gevallen, besloot Dam zelf ook op zoek te gaan naar iets nieuws. Meerdere clubs hingen aan de lijn (“ik kon zelfs hogerop”) maar zijn keuze voor FC Aalsmeer stond vast. Wel zal hij als assistent-Hoofd Jeugdopleiding aan Ter Leede verbonden blijven. “Er ligt een goed plan voor de jeugd en ik vind dat ik daar nog niet klaar ben. Ik ben ook niet iemand die halverwege uit het bootje stap. Ze wilden mij graag behouden. Ik ben blij dat ze mij de kans geven om het te combineren met voetballen bij FC Aalsmeer.”

De voormalig speler van onder meer Telstar (drie wedstrijden in de Eerste Divisie, red.) moet de eersteklasser van vers bloed in de aanval voorzien. Hij typeert zichzelf als een ‘speler met karakter’, een echte winnaar. “Daar heb ik eigenlijk mijn hele loopbaan aan te danken. Natuurlijk komt er ook een beetje talent bij kijken, maar vooral de wilskracht om altijd te willen winnen. Op de trainingen, als ik FIFA speel met vrienden; het maakt mij niet uit op welk niveau. De club heeft een perfect doel voor ogen en daarvoor kan ik niet meer dan mijn uiterste best doen. Je zal mij geen één wedstrijd 99% zien geven. Altijd honderd procent. Anders kan ik mezelf iets kwalijk nemen.”

Foto HP ProSportPics / Hans Schalk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)