FC Aalsmeer haalt verrassend uit tegen De Merino’s

De uitwedstrijd tegen De Merino’s aan het begin van het seizoen was ‘een draak van een wedstrijd’, volgens trainer Cor van Garderen. De zaterdag eerste klasse A was voor veel spelers bij de promovendus nog nieuw. Inmiddels gepokt en gemazeld was het contrast met die wedstrijd in Veenendaal erg groot. In de thuiswedstrijd liet een heel ander FC Aalsmeer weinig heel van nummer drie De Merino’s: 5-0, dezelfde cijfers waarmee FC Aalsmeer in september nog verloor.

Van Garderen moest wel erkennen dat de rode kaart voor Jeroen Vrolijk na 35 minuten een grote rol speelde. De doelman van De Merino’s haalde Eder Medina Delgado met gestrekt been onderuit en mocht inrukken. De strafschop werd vervolgens benut door aanvoerder Burak Sitil. Tot dat moment hadden de gasten uit Veenendaal het meeste balbezit, maar waren de beste kansen voor FC Aalsmeer via Calvin Koster en Arnaud van Leeuwen.

Foto Jaap Maars | De Merino’s-doelman Jeroen Vrolijk moet een overtreding op Eder Medina Delgado bekopen met een rode kaart.

Na de 1-0 voerde de thuisploeg de druk verder op. Terwijl De Merino’s tijd nodig had om met een man minder weer in de wedstrijd te komen, sloeg FC Aalsmeer keihard toe. Drie minuten na de openingstreffer bekroonde Lilinho Martins zijn individuele actie met enig fortuin met de 2-0, weer drie minuten later werd doelman Erik Petrus gepasseerd door een listige schuiver van clubtopscorer Epi Kraemer.

Met de 3-0 ruststand, in een tijdsbestek van tien minuten voor de rust, was de wedstrijd gespeeld. “Het is lekker dat we meteen zo toeslaan. Daarna hebben we het spel goed breed gehouden en zorgvuldig uitgespeeld.” In de slotfase zorgden twee invallers voor de kers op de taart. Tom Doeswijk, terug na lang blessureleed, schoot de 4-0 binnen, een paar minuten voor tijd bepaalde Michal Kocon met een prachtige curvebal de eindstand op 5-0.

Dat FC Aalsmeer het nummer drie De Merino’s lastig kon maken, had Van Garderen wel verwacht. “Wij spelen thuis hele goede wedstrijden. Van AFC en Volendam wonnen we, tegen Zuidvogels verdienden we een punt. En vanaf de winter zijn we heel goed bezig. Sinds korte tijd hebben we de volledige selectie tot onze beschikking, zonder schorsingen en blessures. Dan zie je hoe belangrijk dit is. De spelers weten nu wat het precies inhoudt om in de eerste klasse te spelen. We hebben dertig punten nodig om ons te handhaven; nog negen te gaan in tien wedstrijden. Dat gaat ons wel lukken.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag eerste klasse A.