Home / Algemeen / FC Aalsmeer hard onderuit bij De Merino’s

FC Aalsmeer hard onderuit bij De Merino’s

In de zaterdag eerste klasse A heeft FC Aalsmeer de eerste competitiezege van het seizoen, vorige week tegen JSV Nieuwegein (2-1), geen goed vervolg kunnen geven. De ploeg van Cor van Garderen ging hard onderuit op bezoek in Veenendaal, waar De Merino’s met 5-0 veel te sterk bleek.

Al binnen een kwart wedstrijd was het duel beslist. Nadat Sebastiaan Bruins in de derde minuut de score had geopend voor de thuisploeg, verdubbelde Omar Riani de voorsprong nog geen tien minuten later met een rake kopbal. FC Aalsmeer had weinig in te brengen bij De Merino’s, dat met 22 minuten op de klok zelfs de derde treffer te pakken had. Een vrije trap van Jurriën van der Horst eindigde achter doelman Nick van der Wiel in het Aalsmeerse doel: 3-0.

FC Aalsmeer liep vanaf dat moment constant achter de feiten aan in Veenendaal. De Merino’s speelde met de gasten, die pas in het begin van de tweede helft enkele mogelijkheden kregen om iets terug te doen. Een eretreffer zat er echter niet in voor de promovendus. De Merino’s liet de teugels vieren, maar kwam nog wel tot de eindstand van 5-0 door treffers van Joop de Bruin en Patrick Donkervoort.

De nederlaag komt hard aan in Aalsmeer. De ploeg van Cor van Garderen staat na vier duels op een twaalfde plaats en vond tot nu toe slechts twee keer het net. Volgende week moet FC Aalsmeer op bezoek bij subtopper Montfoort, terwijl een week later de regioderby tegen medepromovendus AFC (verrassend tweede) op het programma staat.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag eerste klasse A.

Archieffoto boven: Jaap Maars

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)