fcaals
Trainer/coach Ted Verdonkschot verlengt bij FC Aalsmeer

FC Aalsmeer heeft de wind in de zeilen, winst op ASC

Ted Verdonkschot heeft de wind in de zeilen bij FC Aalsmeer. Aalsmeer zette zijn zegereeks onder de doorgewinterde trainer ook tegen de georganiseerde middenmoter ASC voort: 3-1.

FC Aalsmeer is bijna nog foutloos in 2023. Ook ASC had uiteindelijk weinig te vertellen op Sportpark Aalsmeer. Luke Vahle en Calvin Valies sloegen voor de rust toe. Bij Aalsmeer ging daarna ongemerkt soms het voet van het gaspedaal, terwijl de bezoekers tot heel weinig doelpogingen kwamen. In de tweede helft werd nog twee keer gescoord, eerlijk verdeeld over beide teams. Daardoor werd het uiteindelijk 3-1 en is de ploeg uit Aalsmeer ook gelijk de nieuwe koploper.

Verdonkschot verlengt

Driedubbel feest in Aalsmeer. Allereerst was er goed nieuws deze week vanuit de club; Ted Verdonkschot blijft op zijn ’troon’ in het seizoen 2023-2024. In een verklaring zegt de club zeer tevreden te zijn over de werkwijze en bijzonder tevreden over zijn inbreng: “Ik heb het echt uitstekend naar mijn zin, grijnst Verdonkschot van oor tot oor”. “We zijn met een mooi project bezig om het zaterdag en zondagvoetbal bij elkaar te brengen, de jeugd door te laten stromen en verder doorbouwen naar een hoger competitie niveau. We willen een beetje een zelfde principe als AFC en Koninklijke HFC, met opleidingsteams maar dan op zondag. Het verschil hier is dat we allemaal eigen jongens hebben die langer bij de club blijven. Ik weet van de regelgeving met twee eerste elftallen, al veranderd die nog wel eens. Onze intenties zijn in elk geval goed. In alle lagen hebben we goed contact met elkaar. Samen gaan we Aalsmeer terugbrengen waar ze graag horen.”

Koploper

Daarnaast wist het zaterdagmiddag te winnen en zag enkele concurrenten puntverlies lijden, met als resultaat dat FC Aalsmeer de nieuwe koploper is. “Dat is zeker een opsteker. We hadden een goed begin tegen ASC, zij staat toch wel bekend om speldiscipline met een blok van zes tot acht man. We komen snel op een 1-0 voorsprong, door een goede goal van Vahle. Dat is prettig. ASC heeft eigenlijk geen kansen gehad. Ze zijn sterk bij spelhervattingen zoals corners, vrije trappen en verre ingooien. Een ploeg met veel lengte. Maar we hadden dat prima onder controle. Vlak voor de rust maakte Valies er 2-0 van, waarin de keeper en een verdediger beiden twijfelde en Valies ging er als een duiveltje mee heen. Toch bleek ASC taai te zijn en is duidelijk gegroeid in de voorbije maanden. Wij kregen aanmerkelijk veel meer kansen in het heenduel, maar in plaats van toen 4-0 te winnen, speelden we met 1-1 gelijk. Een gewaarschuwd man dus”.

De tweede helft startte de thuisploeg wederom sterk: “Weer goed gestart, alleen maken we geen kansen af. Uit een goede aanval met een lage voorzet maken zij dan de 2-1 en gaan ook wat opportunistischer spelen. Daardoor krijgen wij weer wat meer ruimte en na een mooie aanval over meerdere schijven kan Luke Vahle de 3-1 maken. We maken ook nog 4-1, maar deze werd afgefloten vanwege een speler met een hoofdwond. Al met al een goede winst. Ik ben erg tevreden over het functioneren van het team. We hadden toch wel wat uitdagingen op het middenveld en jonge jongens die weer meededen. De meer ervaren spelers hebben dat opnieuw geweldig opgevangen. We blijven naar onszelf kijken, alle vertrouwen dat we de goede lijn kunnen voortzetten, al zal dat niet altijd in een rechtstreeks stijgende lijn zijn. Ik ben trots op de teamprestatie en het team. De komende weken spelen we wat oefenwedstrijden, omdat we vrij zijn. We hervatten de competitie met een topduel in Oudewater”.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse D

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)