Aalsmeer
Winnend FC Aalsmeer bijna Kampioen

FC Aalsmeer is bijna kampioen, maar nog niet helemaal

FC Aalsmeer kon zaterdagmiddag de titel in 2d pakken. Donk moest punten morsen en Aalsmeer zelf uiteraard winnen. RCL werd met 5-1 terug naar Leiderdorp gestuurd. “Donk wist zelf ook een overwinning te pakken, daardoor blijven zij nog steeds een beetje op ons spoor”, wist Aalsmeer coach Ted Verdonkschot.

Verdonkschot kan in principe de champagne klaarzetten, want zijn ploeg zette tegen RCL een goede stap richting het kampioenschap in de zaterdag tweede klasse. Aalsmeer won met liefst 5-1. Als Donk punten zou verspelen, dan was er al feest. Maar een week naar een feest toeleven is wellicht nog leuker. Afwachten dus voor Verdonkschot, zijn staf en het succesvolle team. Erg makkelijk ging het overigens niet tegen RCL, geeft Verdonkschot toe: “We werden direct onder druk gezet. RCL speelde nog ergens voor. Door een miscommunicatie in onze verdediging konden zij profiteren. Dan werken de omstandigheden daarna niet mee. RCL stond compact en daar doorheen voetballen blijft gewoon lastig. Bij de eerste drinkpauze kon ik het tactisch iets omzetten. Dat werkte in ons voordeel”.

aalsmeer

Nadat Jayden Daleman RCL op 0-1 had gezet kwam Aalsmeer via Calvin Valies langszij (1-1.) En kon Aalsmeer vervolgens na de officiële rustpauze veel gevaarlijker worden. ,,Na rust was veel meer druk. RCL werd nog alleen nog gevaarlijk in omschakeling, maar grote kansen leverde dat niet op”, zag Verdonkschot.

aalsmeer

De 2-1 kwam voort vanuit een scrimmage, de afvallende bal werd door Valies goed benut. De 3-1 was een goede aanval over links, waar Luke Vahle als eindbestemming de marge vergrootte. ,,RCL ging daarna alles of niets spelen, dat bood ons meer ruimte. Dat was heel prettig”, analyseerde Verdonkschot. ,,In de tweede helft hadden we nog meer kunnen scoren, want we kregen genoeg kansen. Valies scoorde nog twee keer, met vier doelpunten in totaal mag hij de wedstrijdbal mee naar huis nemen. Het is prettig dat we meerdere jongens in de selectie hebben die een doelpunt kunnen maken. Dat is ook een enorm wapen.”

“Valies heeft vier keer gescoord, de bal is voor hem”

aalsmeer

Aalsmeer heeft na de winterstop de wind in de zeilen. En zet een knappe reeks neer. ,,Nu moeten we het volgende week helemaal afmaken. We zijn dertien wedstrijden ongeslagen. Waarvan tien wedstrijden volle winst en drie keer gelijk. Dan verdien je het ook echt. Straks kampioen is tenslotte ook echt kampioen”, aldus de winnende coach.

aalsmeer

Domper op de feestelijke zaterdagmiddag was de onbegrijpelijke rode kaart voor Stefan de Bruin, die daardoor komende week sowieso moet toekijken in het kampioensduel tegen TAVV. Verdonkschot tot slot: “Stefan maakte een sliding op de bal, waarbij hij de man ook meeneemt. Ik vind het zeer zwaar bestraft. Het is enorm sneu voor hem.”

Foto’s: Ton van Eenennaam

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse D

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)