aalsmeer - verdonkschot
0-0 onder lastige omstandigheden

FC Aalsmeer ‘koestert’ punt tegen Alphia

Alphia, in 2022 zelfs nog even koploper in de tweede klasse D, maakte het gehavende FC Aalsmeer flink lastig in Alphen aan den Rijn. Er waren kansen over en weer, het bleef na negentig minuten voetbal 0-0.

,,We verkopen de huid niet, voordat de beer geschoten is.” Was getekend: Ted Verdonkschot. Vorige week wilde hij nog niet van een jubelstemming weten, ook deze week bleef de nuchtere coach met beide benen op de grond. Van paniek of ongerustheid is geen sprake na het gelijkspel, maar er is eveneens nog niets gewonnen. Ook niet verloren trouwens.

Aalsmeer speelde een moeizame wedstrijd tegen een zeer verdedigend Alphia, wat uiteraard goed recht is. Verdonkschot: ,,Alphia heeft nog gewoon punten nodig om bij die bovenste acht plaatsen te komen. Ik snap wel dat als de koploper op bezoek komt, dat je geen open huis houdt. Ze speelden behoudend, wij hadden daar geen antwoord op. Het was lastig voor mijn jongens om er doorheen te voetballen.”

Als we niet kunnen winnen, en dat was deze situatie, dan moet je zorgen dat je niet verliest.

Wederom was Aalsmeer niet compleet en creëerde het weinig kansen: ,,We misten inderdaad weer behoorlijk wat jongens. Ziekte, blessures, een schorsing. Iets waar elke ploeg wel mee te maken heeft in deze fase. Op een kansje voor Axel Wendt na, hebben wij verder weinig betekent in de eerste helft op de helft van de tegenpartij en voor het doel van Alphia. Zij kregen uit de reactie wel één of twee mogelijkheden, Saverio Zondag stond op zijn post en behoede ons voor een achterstand”, deelde Verdonkschot een compliment uit naar zijn doelman.

De tweede helft leek bijna een kopie van de eerste. Het was spannend, maar gescoord werd er niet. Aalsmeer ging op zoek naar de overwinning en gaf daardoor ook ruimte weg: “We kwamen opnieuw een keer heel goed weg, Zondag redde ons geweldig in een één tegen één situatie”, zag Verdonkschot. “Ik kon gelukkig nog Luke Vahle brengen op het einde. Hij kreeg vlak voor tijd een enorme kopkans. Normaal is dat raak, maar hij mikte deze keer niet goed. Dat was jammer. We moeten ook reëel zijn, we zijn in bepaalde spel principes gegroeid dit seizoen. Als we niet kunnen winnen, en dat was deze situatie, dan moet je zorgen dat je niet verliest. Dat hebben we goed gedaan. Zaterdag haalden de meeste jongens niet hun normale niveau. We willen via verzorgd voetbal kansen benutten. Dat is niet gelukt.”

Het was lastig voor mijn jongens om er doorheen te voetballen

Met nog enkele duels te gaan, blijft de voorsprong van Aalsmeer riant en speelt het nog drie thuisduels, waaronder de Derby komende week op eigen veld tegen Legmeervogels (29 april, 14.30 uur). Dat beloofd een spektakel te worden. Hoewel het scenario in theorie onwaarschijnlijk lijkt, kan Aalsmeer komende week in ‘gewoon’ kampioen worden. Dan moet het zelf Legmeervogels verslaan en vooral hopen op een misstap van Donk bij laagvlieger TAVV.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse D

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)