Vahle schiet Aalsmeer naar het kampioenschap, 3-2
Vahle schiet Aalsmeer naar het kampioenschap, 2-3

FC Aalsmeer kroont zich tot kampioen en stoot door naar de Eerste Klasse

FC Aalsmeer is kampioen van de tweede klasse zaterdag (West 2) en promoveert rechtstreeks naar de eerste klasse. De Aalsmeerders wonnen – zij het zeer moeizaam – in Ter Aar met 2-3 van het al gedegradeerde TAVV.

Niet opstellen is niet leren

Aalsmeer leidde in Ter Aar bij rust met 0-1 door een doelpunt van Gilliano Eijken. Na de hervatting was Donny van der Neut twee maal trefzeker voor de thuisploeg en moest Aalsmeer volop in de achtervolging om de meubelen te redden. Opnieuw Gilliano Eijken en matchwinner Luke Vahle waren succesvol. Daarmee deed Aalsmeer wat het moest doen en kon de champagne ontkurkt worden.

aalsmeer
Bij een 2-1 achterstand haalt Eijken uit, 2-2

Succes-coach Ted Verdonkschot kon na afloop de wedstrijd nuchter analyseren en keek terug op een bewogen seizoen. ,,Allereerst vind ik dat wij een goede prestatie hebben geleverd. Voor de winterstop ging het best moeizaam. Voor spelers was het wennen, mijn manier van werken. We lieten ook best veel punten liggen in een competitie waar ploegen elkaar niet veel ontlopen. Daar was zaterdagmiddag ook een voorbeeld van. TAVV is echt geen slechte ploeg, dat vond ik na onze thuiswedstrijd (4-2 winst, red.) al. Ook vandaag gingen zij tot het gaatje.”

aalsmeer
Invaller Lissenburg gaat door tot de achterlijn en weet Vahle te bereiken

Luke Vahle schoot in de laatste minuten van de wedstrijd zijn team naar het kampioenschap. De man die dit seizoen zo vaak belangrijk was in de groep en met zijn doelpunten. Verdonkschot: ,,Luke had het moeilijk vandaag. We misten ook nog eens drie van onze middenvelders door schorsingen. Dat zijn dan ineens veel wisselingen in zo’n beladen en belangrijke wedstrijd. Onze voorbereiding op de wedstrijd was niet anders dan wij gewoonlijk doen. Toch haalden we ons niveau niet vandaag. Eigenlijk was het van onze kant ondermaats wat we lieten zien.”

aalsmeer
Voldoening!

Niet opstellen is niet leren. Een gevleugelde uitspraak van de ervaren trainer-coach Verdonkschot, die trots naar zijn feestvierende manschappen keek. ,,We hebben in veel wedstrijden voor de winterstop door misverstanden en persoonlijke fouten leergeld betaald. Na de winterstop werd dat een stuk minder. Dat resulteerde in een lange serie van overwinningen, met tussen de bedrijven door enkele gelijkspelen. De jonge spelers (gemiddeld 21,5 jaar) in de verdediging hebben ontzettend veel progressie geboekt. We hebben veel eigen jongens in de gelederen. Dat is de visie vanuit de club. Na het trainingskamp in Hardenberg is er iets ontstaan in het team. We hebben daar met elkaar gezeten en goed gesproken. We zijn uiteindelijk enorm naar elkaar toe gegroeid als groep. Dat was de opmars naar dit succes.”

Aalsmeer kampioen
Kampioenen!

Successen moet je vieren. Van genieten. Volgende week zaterdag staat de laatste competitieronde op het programma, waarbij Aalsmeer afsluit met een thuiswedstrijd tegen EMM’21. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse D. 

Foto’s: Ton van Eenennaam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)