FC Aalsmeer laat slechte periode definitief achter zich

De vrije val van FC Aalsmeer is nu echt ten einde. De ploeg van Cor van Garderen boekte in Huizen de tweede zege op rij. De plaatselijke club werd met 0-2 verslagen, waardoor de middenmoot van de zaterdag eerste klasse A in zicht is voor de nummer tien van de ranglijst.

Tegen Huizen zag Van Garderen zijn ploeg niet alleen toeslaan op de juiste momenten – in de openingsfase en vlak voor tijd – ook lieten de Aalsmeerders opnieuw zien mee te kunnen in een fysieke strijd. “De duels werden gewonnen, er werd voor elke meter geknokt. Je ziet dat het loont”, zei de oefenmeester tevreden. “Wat je goed doet, zeker met dit weer, is dat je de eerste goal maakt. Dan wordt het voor de tegenstander moeilijk om zich terug te knokken. Hoe langer het gaat duurder, hoe gehaaster ze gaan spelen. Daar moet je van profiteren en dat deden wij.”

Na een kwartier spelen werd de score geopend door een goed schot van Jordy de Groot. Huizen kon hier in het vervolg van de wedstrijd weinig tegenover stellen. Jeremiah Veldman, die eerste doelman Nick van der Wiel (te laat) onder de lat verving, kreeg niet heel veel te doen. “Zo’n beslissing vind ik niet leuk, maar ik moet wel zeggen dat Jeremiah het heel goed heeft ingevuld. Je ziet nu dat we echt iedereen nodig hebben.”

De tijd werd de grootste tegenstander voor Huizen, terwijl FC Aalsmeer de krappe marge over de streep kon trekken. In de voorlaatste minuut maakte Calvin Koster aan alle onzekerheid een einde. Op aangeven van Berry Kramer knalde hij de 0-2 tegen de touwen. De drie punten in de tas, de tweede zege op rij en revanche op de 0-3 nederlaag eerder dit seizoen.

Omdat de concurrenten ook punten pakten, blijft de voorsprong op de nacompetitiestreep slechts twee punten. Wel is de middenmoot dichterbij gekomen. De Aalsmeerders staan bijvoorbeeld ook twee punten achter nummer zeven FC Breukelen. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Foto’s Ton van Eenennaam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)