AALSMEER-RODA'23
Hét moment van de wedstrijd

FC Aalsmeer langs RODA’23. Wie is er klaar voor de competitie?

FC Aalsmeer won zaterdagmiddag van RODA’23 (3-0). Na een moeizame start met louter nederlagen, heeft Aalsmeer het bekertoernooi als een gier gegrepen om vertrouwen op te doen. Tussendoor werd het gedegradeerde Loosdrecht in een oefenduel van de mat geveegd (8-1, red).

Met drie winstpartijen in de voorronde van de KNVB-beker lijkt de missie bij Aalsmeer gelukt. RODA’23 kende juist een prima eerste deel van de voorbereiding, maar kon in het bekertoernooi alleen tegen ZAP een half uur overtuigen. Flinke nederlagen tegen AGB en Aalsmeer heeft de ploeg van de ‘roze wolk’ gedonderd. En dat met dé Derby van Amstelveen in aantocht.

AALSMEER-RODA'23

RODA trad aan met het idee de aanval van Aalsmeer te ontregelen. Beducht om de kwaliteiten, had het een haast onneembare vesting opgetrokken, waar moeizaam doorheen te voetballen viel voor de thuisploeg. Toch lukte het de ploeg van trainer-coach Ted Verdonkschot twee á drie honderd procent kansen te creëren. Bijna letterlijk op de doellijn wist Axel Wendt niet de bal eroverheen te krijgen. Wendt was in het laatste oefenduel tegen Loosdrecht nog goed voor een hattrick. Ook RODA kreeg mogelijkheden, een mooie kopkans ging net over het doel van Aalsmeerder Marijn van Wandelen.

AALSMEER-RODA'23

In het tweede deel van de wedstrijd zag het publiek meer kansen én doelpunten. Thuisploeg Aalsmeer opende de score. Wie anders dan Wendt, op aangeven van Djamai Werkzam die op zijn beurt een goede individuele actie van Gilliano Eijken op waarde schatte, mocht de 1-0 op zijn naam zetten. Lennard Eijsvogels verdubbelde de score (2-0) en de derde doelpuntenmaker van de dag was Aalsmeer-speler Mike Vreekamp, die de bal uit een afgeslagen corner onberispelijk in de kruising achter RODA-keeper Lars van Oerle joeg. Dat RODA zichzelf niet eerder in het zadel hielp door een strafschop te benutten, was enerzijds een beetje pech dat Rodiaan Quint Piris niet raakschoot en anderzijds puik keeperswerk van Van Wandelen.

AALSMEER-RODA'23
Van Wandelen heerste in zijn strafschopgebied

Verdonkschot was in zijn nopjes met de leuke wedstrijd. ,,We hadden wat moeite om er doorheen te komen, door de formatie van RODA. Ik heb enkele geweldige aanvallen gezien uit voetballende situaties. Al met al geeft deze miniserie ons vertrouwen. Al zaten er ook weer goede leermomenten in de wedstrijd.”

,,We kijken uit naar de competitie, dan gaat het er echt om. Jammer dat we daar ontzettend weinig leuke derby’s kennen. Zaterdagmiddag was er toch aardig wat publiek uit Amstelveen. Ik kan er met mijn pet niet bij dat we maar vierentwintig competitie duels spelen, met alleen Argon en DVVA als regiogenoten. Met het weekendvoetbal wilde de KNVB meer derby’s en minder reisafstand. Dus, minder kosten. Nou, dat is bij ons niet echt gelukt. In de poule van Hoofddorp, AGB en De Dijk hadden een paar andere clubs, waaronder Aalsmeer, niet misstaan.”

Doelpunt voor Aalsmeer

Voor coach Bnar Toofeek ziet het leven er even anders uit; na een succesvol seizoen is dit toch wel een fikse domper. ,,Aalsmeer en vooral AGB zijn goede ploegen. Een hoger niveau. Ik vond dat Aalsmeer vandaag niet echt grip kreeg op ons, ik zie de uitslag dan ook als geflatteerd, maar wel met een flinke dreun. We wilden een resultaat neerzetten en dat is niet gelukt. Ik denk dat als wij die strafschop wel benutten, het weer een wedstrijd was geworden. De kansen verhouding was redelijk gelijk, maar Aalsmeer heeft een kanjer op doel en wij komen in de laatste fase tekort. Het ‘zaterdagschot’ van Vreekamp (3-0) was de nekslag.”

AALSMEER-RODA'23
Einde wedstrijd; Aalsmeer wint met 3-0.

Hoe nu verder, de druk zal er immers op komen te staan bij RODA. In Amstelveen willen ze gaan oogsten, vorig seizoen wat het net niet. ,,Ik ben kritisch naar ons eigen team, al vond ik het geen schande dat we hebben verloren. We gaan terug naar de basis en volgende week moeten we het wel waar gaan maken. We zijn de laatste weken getest op eerste klasse niveau. De favoriet voor de derby? Sporting Martinus. Zonder meer. Zij zijn hoger geëindigd vorig seizoen en hebben meer punten vergaard dan wij uit de laatste twee derby’s”, analyseerde Toofeek helder.

Foto’s Aalsmeer: Ton van Eenennaam

Foto’s RODA’23: Koos van der Leest

Klik hier voor het Aalsmeer-programma in de zaterdag 1e klasse

Klik hier voor het RODA’23-programma in de zondag 2e klasse

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)