aalsmeer
Olivier Rifai opent vroeg in de wedstrijd de score voor Aalsmeer

FC Aalsmeer lijstaanvoerder na winst in Leusden

,,Na de winterstop moet RODA’46 direct bij de les zijn”, liet RODA’46 trainer Mark Wietsma in de lokale krant optekenen. Tegen FC Aalsmeer gingen de roodzwarten met 0-3 hard onderuit, na een heel vroege achterstand. Aalsmeer pakte zaterdagmiddag en passant de koppositie, al heeft BFC nog een wedstrijd tegen Woudenberg tegoed.

Dat de verschillen niet groot zijn in de ‘zaterdag 1b’ competitie is bekend. Trainer Ted Verdonkschot laat dit al enkele weken blijken en ook vandaag had de oefenmeester zijn gelijk aan zijn zijde. Mede koploper BFC ging verrassend onderuit in Langbroek, waar ook Aalsmeer het lastig had. RODA’46 is ook een geduchte tegenpartij. ,,Ik vind RODA’46 een prima jonge ploeg waar potentie in zit, met een goede spelopvatting”, analyseerde Verdonkschot.

Juichen

Al na zes minuten mocht Oliver Rifai juichen. Aalsmeer schoot uit de startblokken in Leusden, tot genoegen van Verdonkschot. ,,Dat was een goede opsteker voor ons. Axel Wendt neemt die vrije schop perfect. De bal valt eigenlijk precies ertussen, waar Oliver goed met het hoofd bij kon.”

aalsmeer
Luke Vahle veelvuldig in het strafschop gebied maar een doelpunt van zijn voet bleef uit.

Het duel kabbelde een beetje voort, zonder heel grote kansen aan beide kanten. Verdedigend stond het bij Aalsmeer als een huis, waardoor RODA’46 geen gevaar kon stichten bij doelman Merijn van Wandelen. Kansen had Aalsmeer kunnen creëren, als het in de omschakeling wat beter was omgegaan met de ruimtes.

Focus

In de tweede helft kon Aalsmeer zich prima onder de druk van de thuisploeg uitspelen. Na een uur wist Giliano Eijken in een vol strafschopgebied de bal onder controle te houden en laag binnen te schieten voor 0-2. Als Daan Vaneman onderuit wordt gelopen, kon arbiter Akkaya niets anders dan een strafschop toe kennen. Opnieuw Eijken was trefzeker: 0-3. Verdonkschot: ,,RODA’46 liet veel ruimte. Helaas ging de bal er niet wat vaker in. RODA’46 heeft ook een prima keeper op doel. De laatste twee wedstrijden vond ik onze focus wat minder, deze was gelukkig weer terug. Het is mooi dat we bovenaan staan, maar BFC kan tegen Woudenberg die koppositie weer terugpakken. Voorlopig ben ik gewoon heel trots op het team.”

aalsmeer
Eijken, maker van het tweede Aalsmeerse doelpunt eist de bal op en schiet vanaf elf meter raak, 0-3

Aalsmeer speelt nog elf duels, waarvan zeven op eigen veld. Met Jodan Boys, DVVA en Zuidvogels op de rol krijgt het drie pittige duels achterelkaar voor de kiezen. De komende weken kunnen de Aalsmeerders zich opladen, pas eind februari komt Jodan Boys op bezoek. Tot die tijd speelt Aalsmeer nog twee oefenduels.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zaterdag 1b

Foto’s: Ton van Eenennaam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)