FC Aalsmeer loopt tegen muur van Donk op, verrassend verlies

“Het gaat niet alleen om de kwaliteit, maar ook om de mentaliteit”

Na drie overwinningen op rij ging FC Aalsmeer zaterdagmiddag met de kleinst mogelijke nederlaag onderuit. Het team van coach Ted Verdonkschot verloor met 1-0 tegen Donk uit Gouda.

De rood-groenen begonnen weer – net als voorgaande weken -voortvarend aan de wedstrijd. FC Aalsmeer kreeg voor de rustpauze een aantal mogelijkheden om de score te openen. Calvin Valies stuitte tot twee keer toe op de doelman van DONK. Luke Vahle en Mike Dam, altijd goed voor een doelpunt of een assist, waren te onzichtbaar in de eerste helft en vergaten hun stempel te drukken.

De thuisclub had, net als de meeste eerdere tegenstanders van FC Aalsmeer, het beproefte verdedigende recept uit de kast getrokken. Een muur optrekken en aanvallend weinig initiatief tonen, het werd beloond en kwam een kwartier voor tijd op voorsprong. Uit een voorzet vanaf de rechterkant ging doelman Nick van der Wiel schutterig onder de bal door. Donk aanvaller Mark van Doeland profiteerde met de enige en dus beslissende treffer. Dan verandert de wedstrijd vijftien minuten voor tijd en wordt het een moeilijk verhaal. Aalsmeer gaat opportuun spelen met twee spitsen en veel flankballen. De bal valt dan net niet binnen. “Vandaag verpest Aalsmeer het voor zichzelf, er is weer voldoende huiswerk”,  aldus coach Verdonkschot die ook nog een doelpunt in de allerlaatste fase afgekeurd zag worden door buitenspel.

Laatste minuut, Jordi van Gelderen heeft de bal in het doel gewerkt nadat Vahle de bal had doorgekopt. Doelpunt wordt afgekeurd.

“Een terechte overwinning voor Donk”, gaat Verdonk verder. “We missen in de eerste helft een aantal kansen en mogelijkheden. Die maak je niet en begint – de tweede helft – de strijd tegen onszelf.  De tweede helft een zelfde beeld, maar ook nog te weinig gecreeerd. Veel jongens waren onder de maat tegen DONK. Het oude euvel van het begin van dit seizoen kwam weer naar boven. Niet met elkaar de mouwen opstropen, meerdere jongens in het team denken dat het vanzelf gaat. Het verschil is echter minimaal in deze tweede klasse, die zie je ook terug in de stand en in de uitslagen. We hebben het zaterdagmiddag niet als team gedaan, dat is teleurstellend. Blijkbaar is vorm en mentaliteit nog steeds een ongrijpbaar fenomeen. Er is absoluut geen paniek bij ons hoor, want we staan allemaal heel dicht bijelkaar in de competitie. Het seizoen is nog heel lang, maar in de verdere wedstrijden voor de winterstop moeten we wel weer punten halen. Komende zaterdag tegen de koploper Alphia (aanvang: 14.30 uur) om te beginnen. De realiteit is dat we lager staan dan verwacht en dat we meer doelpunten moeten maken en minder tegengoals moeten krijgen’’, sluit de coach af.

Foto’s: Ton van Eenennaam

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse D

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)