Aalsmeer
Ruime overwinning op ESTO voor FC Aalsmeer

FC Aalsmeer maakt korte metten met ESTO

FC Aalsmeer heeft zaterdagmiddag met ruime cijfers in Bodegraven gewonnen bij ESTO. De thuisclub, lange tijd koploper in de tweede klasse, bleef met lege handen – en in het haar – achter (1-5).

Een indrukwekkend Aalsmeer liet er zaterdagmiddag geen enkel misverstand over bestaan in het treffen met ESTO. Met onder andere twee doelpunten van Luke Vahle gingen de Aalsmeerders uiteindelijk met een klinkende 1-5-zege huiswaarts. Het team van Ted Verdonkschot lijkt nu echt klaar voor de ‘opdracht’; mee doen voor promotie. Bovendien leverde de wedstrijden van de afgelopen weken het bewijs dat Aalsmeer over een uitgebreide en uitgebalanceerde kern van spelers beschikt en met Mike Dam en Luke Vahle in de selectie pure goalgetters in dienst heeft.

Verdonkschot was vanzelfsprekend in zijn nopjes met de ruime zege tegen een ploeg die eerder in het seizoen in Aalsmeer met 2-4 de overwinning toen over de streep trok: “Een heerlijke ruime overwinning. We hebben echt een goede drive na de winterstop. We knokken, werken hard en dat betaalt zich uit. Vandaag hadden we de ‘mazzel’ dat we snel een doelpunt maken. Mike Dam schiet al vroeg in de wedstrijd de 0-1 binnen, na een aanval over de flanken en op aangeven van Mark Reusink, die ook een belangrijk aandeel had in de overwinning tegen ESTO”.

“Binnen het kwartier scoren wij de 0-2, vervolgt Verdonkschot. Giliano Eijken was goed voor de assist, Luke Vahle rondde zeer bekwaam af met een lepe stiftbal. Echt een beauty”.

Luke Vahle met de mooiste van de middag (0-2)

“Vervolgens krijgen wij voor de rustpauze een strafschop tegen, in mijn ogen een wat ongelukkige handsbal. Daardoor komt ESTO op 1-2 en sluit weer aan. Gelukkig laten we opnieuw onze goede mentaliteit zien en zetten weer aan. Kort voor de rustpauze zet Mark Ruessink uit een hoekschop van Axel Wendt ons op een 1-3 voorsprong. Waar het dubbeltje toch aardig vaak dit seizoen niet in ons voordeel viel, was dat zaterdagmiddag wel anders”.

“Ik moet de complimenten aan onze verdediging geven voor de tweede helft. We hebben echt niets weggeven. Giliano Eijken zorgde er voor dat Luke Vahle zijn tweede van de zaterdagmiddag mocht inkoppen (1-4) en zo het duel besliste”. Al maakte ESTO toen al een redelijk verloren indruk, vond Verdonkschot”.

Als kers op de taart mocht Thomas Bakker, die de aanval zelf begon, een heus zaalvoetbaldoelpunt scoren. Hij ontving van buitenspeler Calvin Valies de bal terug – na een één-twee combinatie – en maakte de vijfde van de middag. “De focus is goed, bij iedereen”, ziet Verdonkschot. “We zitten ook duidelijk nu in een positieve flow en dat smaakt altijd naar nog meer. We zijn er weer helemaal bij. Dit willen we niet alleen vasthouden, maar ook doorzetten”.

Foto’s: Ton van Eenennaam

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse D

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)