FC Aalsmeer na winst in Benschop alleen aan kop

FC Aalsmeer gaat momenteel alleen aan de leiding in de zaterdag tweede klasse B. De ploeg van Cor van Garderen won zelf met 0-3 in en tegen Benschop, terwijl het concurrent FC Almere een misstap zag begaan tegen Delta Sports. Daarnaast heeft FC Aalsmeer de tweede periodetitel binnen handbereik.

In het eerste kwartier in Benschop kenmerkte het duel zich vooral door nervositeit van beide ploegen. De bezoekers konden weinig openingen vinden in de op het oog wankele defensie van Benschop. Op het moment dat Salih Yildiz genoeg ruimte kreeg voor een voorzet, werd deze echter niet op juiste waarde geschat door Calvin Koster. Een paar minuten later ontsnapte FC Aalsmeer doordat rechtsback Eder Medina veel te gemakzuchtig en tekort terugspeelde op doelman Mike Eman. Benschop-aanvaller Niels de Jong onderschepte, maar vond de sluitpost op zijn pad.

De thuisploeg moest er aan te pas komen om het aandringende FC Aalsmeer het juiste zetje te geven. Tien minuten voor rust vond Medina met een scherpe voorzet bij de tweede paal Salih Yildiz. De aanvaller kon de bal nog ternauwernood vanaf de achterlijn voortrekken en via Benschop-verdediger Andy van Vliet verdween de bal achter zijn eigen doelman.

Zo kreeg FC Aalsmeer de voorsprong in de schoot geworpen. Al snel daarna kregen de gasten opnieuw hulp aangeboden van Benschop. Na een prima combinatie tussen Tom Doeswijk en Yildiz kwam de bal via een kluts voor de voeten van doelman Glenn van Jaarsveld. De sluitpost zag de bal via Benschop-verdediger Verkerk op zich afkomen, twijfelde veel te lang en liet de bal lopen. Zo stond het binnen een tijdsbestek van twee minuten 0-2.

In de tweede helft kreeg FC Aalsmeer steeds meer ruimte om een definitieve beslissing te forceren, alleen strandden de aanvallen keer op keer in schoonheid. Het uitspelen van de overtalsituaties verliep niet goed bij de gasten, tot de 68ste minuut. Een vlijmscherpe counter belandde via de voeten van Calvin Koster bij Michal Kocon en zijn scherp aangesneden voorzet werd door de mee opgekomen Mark Ruessink tot doelpunt verwerkt: 0-3.

De drie punten waren binnen en deze werden met extra gejuich ontvangen toen bekend werd dat concurrenten FC Almere (voor de ranglijst) en Valleivogels (voor de tweede periode) allebei verloren. “Dat maakt deze dag natuurlijk helemaal mooi”, aldus de tevreden trainer Cor van Garderen. “We staan nu alleen bovenaan. De periode-beslissing van volgende week is belangrijk, maar het gaat mij om het eindresultaat en dat is kampioen worden. We zijn er nog lang niet.”

Volgende week heeft FC Aalsmeer op eigen veld tegen Valleivogels – de nummer twee in de periode – genoeg aan een gelijkspel voor de periodetitel. Op de ranglijst heeft de ploeg van Van Garderen een voorsprong van twee punten op FC De Bilt.