FC Aalsmeer onderuit tegen meedogenloos BOL

Na twee zeges op rij heeft zaterdag eersteklasser FC Aalsmeer weer een nederlaag moeten slikken. De ploeg van Cor van Garderen ging op eigen veld onderuit tegen BOL, dat kleine slippertjes van de thuisploeg genadeloos afstrafte: 0-3.

Dat de Aalsmeerders met die cijfers zou verliezen, zag het er de eerste 25 minuten niet naar uit. “We speelden zó goed en kregen drie of vier kansen om op voorsprong te komen”, blikte Van Garderen terug. Jordy de Groot en Calvin Koster hadden hun vizier niet helemaal scherp afgesteld, waardoor een openingstreffer uitbleef. Die viel uiteindelijk aan de andere kant van het veld. Bas Jonker bracht BOL aan de leiding: 0-1.

De thuisploeg probeerde die achterstand beperkt te houden tot de rust. BOL-spits Sietse Brandsma dacht daar echter anders over. Met een kopbal verdubbelde hij de marge voor de bezoekers. “We pakten het weer op, maar dan krijgen zij nog meer ruimte. Die jongens zijn gewoon meedogenloos. Op het middenveld hebben we de slag verloren. Niet kort genoeg zitten, spelen te ver uit elkaar. Dan zakt het weg en word je slordig.”

Toen Brandsma een kwartier voor tijd middels een benutte strafschop voor de 0-3 zorgde, was het duel gespeeld. Het laatste kwartier voetbalde FC Aalsmeer vooral tegen zichzelf. Een voordeel is dat alle ploegen onder hun – op WVHEDW (4-1 tegen AFC) na – ook verloren. Hierdoor blijven de Aalsmeerders één punt boven de nacompetitiestreep staan. “Als wij op deze (tiende) plek eindigen, hebben we het gewoon goed gedaan.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.