FC Aalsmeer pakt na comeback punt bij WVHEDW

De regioderby in de zaterdag eerste klasse A tussen WVHEDW en FC Aalsmeer heeft geen winnaar opgeleverd. De ploeg van Hans Schakel leek met een 3-1 voorsprong op zak de punten in Amsterdam te houden, totdat de bezoekers in de slotfase alsnog een gelijkspel uit het vuur sleepten: 3-3.

Van het verschil op de ranglijst – de nummer voorlaatst WVHEDW tegen FC Aalsmeer (gedeeld tweede) – was in de eerste minuten niets terug te zien. Er waren weinig uitgespeelde kansen. Namens de thuisploeg schoot Tim Correia in de handen van Nick van der Wiel en aan de andere kant was een kopbal van Chelton Linger een eenvoudige prooi voor Jordy Heimens. Na ruim een kwartier leek Joost Heij de score te openen, alleen was de bal achter de lijn geweest en ging het feestje niet door.

Na een halfuur was het alsnog raak. Op aangeven van Ashraf Azzouz opende de volledig vrijstaande Heij de score. Het spelbeeld bleef ook na de openingstreffer hetzelfde en pas vlak voor de rust had FC Aalsmeer een antwoord paraat. Linger probeerde een lage voorzet achter zijn standbeen binnen te tikken, maar zag zijn inzet gekeerd worden door Heimens. In de rebound schoot Calvin Koster wel de 1-1 binnen.

Aalsmeer-trainer Cor van Garderen gaf zijn spelers tijdens de rust aan dat er meer inzat in de tweede helft. Toch keek zijn ploeg opnieuw tegen een achterstand aan. Daan Walraven werd de diepte ingestuurd en verraste Van der Wiel met een schot in de korte hoek. De bezoekers leken het hierna helemaal kwijt te zijn. Daar profiteerde WVHEDW van. Met een fraaie krul bracht Azzouz de 3-1 op het scorebord.

Tien minuten na die treffer deed FC Aalsmeer iets terug. Opnieuw was Koster de doelpuntenmaker. De gasten jaagden op de gelijkmaker en vanuit de omschakeling bleef WVHEDW gevaarlijk. Van der Wiel hield Correia van het scoren af en Heij kopte over. De druk van Aalsmeer leverde in de slotfase een gelijkmaker op. Uit een vrije trap van Daan van Huffel belandde de bal door een scrimmage in het doel. Linger bleek met zijn hak het laatste zetje te hebben gegeven: 3-3.

Ondanks de late gelijkmaker voelde de puntendeling voor Van Garderen als puntverlies. “Ze straffen ons goed af vanuit de omschakeling, maar vanaf de start hebben zij niet de intentie gehad om te voetballen. Gezien de tweede helft hadden we hier meer verdiend”, zei de oefenmeester. Zijn collega Hans Schakel was vooral opgelucht, na twee nederlagen op rij. “Ik denk dat we de weg naar boven hebben gevonden. We groeien naar elkaar toe en maken stappen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.