FC Aalsmeer probleemloos langs De Bilt naar beslissingswedstrijd

FC Aalsmeer en FC Almere mogen, zoals al werd verwacht, in een beslissingsduel gaan uitmaken wie zich kampioen mag noemen van de zaterdag tweede klasse B. Aalsmeer, de ploeg van Cor van Garderen, versloeg nummer drie FC De Bilt op eenvoudige wijze (0-4) en zag FC Almere hetzelfde doen tegen Benschop.

FC De Bilt was nog van plan de sportieve plicht te vervullen door een eventueel kampioenschap voor FC Aalsmeer te dwarsbomen, maar stuitte meerdere keren op de sterke verdediging van de gasten. Aalsmeer slaagde er met wat geluk na zo’n tien minuten wel in om de openingstreffer te maken. Een terugspeelbal werd opgepakt door de doelman van De Bilt, met een indirecte vrije trap in het strafschopgebied als gevolg. Na afleggen van Kevin Vermeij schoot aanvoerder Burak Sitil de bal hard in het doel: 0-1.

In de eerste helft gaf Aalsmeer weinig tot niets weg en namen de gasten meer afstand van De Bilt. Een diagonale bal over de grond van Arnaud van Leeuwen eindigde in de achterhoede van De Bilt precies tussen een verdediger en de doelman, waar Michal Kocon gebruik van maakte door de 0-2 eenvoudig binnen te schuiven. Op slag van rust werd het zelfs 0-3. Een voorzet van Van Leeuwen vloog verrassend in het doel.

Met 0-3 op het scorebord was de wedstrijd halverwege al beslist. Net als in andere wedstrijden kwam FC Aalsmeer echter slecht uit de kleedkamer en leek de thuisploeg dicht bij een eretreffer. Een afstandsschot eindigde op de bovenkant van de lat, waardoor Aalsmeer goed wegkwam. Daarna namen de gasten de leiding weer in handen en bepaalde Calvin Koster uiteindelijk de eindstand op 0-4. Een aanval over meerdere schijven kwam terecht bij Kocon, die vanaf de achterlijn de bal voor kon trekken. Koster hoefde alleen nog het laatste zetje te geven.

FC Almere won met dezelfde cijfers van Benschop, waardoor een beslissingswedstrijd nodig is in de strijd om het kampioenschap. Deze wordt dinsdag 17 mei om 20:00u in Ouderkerk aan de Amstel gespeeld.

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand in de zaterdag tweede klasse B.