Aalsmeer
Het is gedaan met DoCoS!

FC Aalsmeer recht de rug en wint verdiend van DoCoS

FC Aalsmeer heeft zichzelf zaterdagmiddag een grote dienst bewezen door drie belangrijke punten uit het vuur te slepen tegen DoCoS. De Aalsmeerders, die tegen een 0-2 achterstand aan keken, keerde de wedstrijd en zegevierden met 4-2.

Beide teams hadden duidelijk te maken met de lastige weersomstandigheden. DoCoS koos voor het windvoordeel in de eerste helft en eerst leek dat niet veel op te leveren. De bezoekers uit Leiden begonnen niet onaardig, maar Aalsmeer hield ze vakkundig van het eigen doel weg. Na ruim twintig minuten voetbal kreeg de ploeg van éénmalig Oranje Internationaal, trainer-coach Edwin Vurens, een ‘cadeautje’ in een omschakelmoment. Sipan Khalid schoot de bal stijf in de kruising: 0-1. Een mis-communicatie aan de zijde van Aalsmeer leverde de gasten kort daarna zelfs een 0-2 voorsprong op.

In het tweede bedrijf kwam FC Aalsmeer sterk uit de kleedkamer. Verdonkschot had een tactische maatregel genomen en dat gekoppeld aan het windvoordeel kon DoCos het Aalsmeerse offensief niet stoppen. Axel Wendt zorgde voor de aansluiting op aangeven van Gilliano Eijken, die zelf – op een steekbal – de 2-2 mocht afdrukken. Omdat DoCos speler Danny Disseveld tegen een rode kaart aanliep vanwege een grove charge op Luke Vahle, kon Aalsmeer snel doorpakken.

Rood voor DoCos speler Danny Disseveld

Wendt mocht zijn tweede van de middag maken (3-2) en het slotakkoord was opnieuw voor Eijken: 4-2. Aalsmeer trainer-coach Ted Verdonkschot prees zijn manschappen na afloop voor de koelheid: “We zijn geen moment in paniek geraakt. We hebben echt een sterke ploeg, ik heb dat al vaker gezegd en dit is eens weer bewezen. We krijgen bevestigd dat we meer spelers hebben die kunnen scoren. Stefan de Bruin kreeg trouwens ook nog een geweldige kans. Luke Vahle en Mike Dam waren heel belangrijk in het spel, maar de andere jongens kunnen ook scoren. We lopen na vandaag ook nog eens een puntje uit op onze concurrenten. Ik ben al met al weer zeer tevreden.”

Volgende week speelt FC Aalsmeer tegen de lastige middenmoter Foreholte. Dit duel begint om vier uur. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse d.

Foto’s: Ton van Eenennaam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)