Aalsmeer
Seizoen is klaar, missie volbracht.

FC Aalsmeer sluit af met een remise

Het zit erop. FC Aalsmeer pakte vorige week de kampioenstitel door het taaie TAVV in de laatste minuut te verslaan en kan zich volledig richten op het nieuwe seizoen in de zaterdag eerste klasse. Tegen EMM’21 werd met een 0-0 eindstand het voetbalseizoen 2022-2023 afgesloten. ,,De druk was eraf en de scherpte voor het doel ontbrak zaterdagmiddag”, zag coach Ted Verdonkschot.

Voor de selectie van Aalsmeer is het fijn om met een heerlijk gevoel de zomerstop in te gaan. ,,Het was een leuk en zwaar seizoen”, blikte Verdonkschot terug. Zaterdagmiddag speelden we prima. We hadden, denk ik, negentig procent balbezit tegen EMM, dat in onze klasse de minst gepasseerde verdediging heeft. Dat is niet voor niets. We hebben zaterdagmiddag geen gaatje in hun verdediging kunnen vinden.”

Verdonkschot - Aalsmeer

Verdonkschot blikte zaterdagmiddag niet alleen terug op de laatste wedstrijd, maar keek ook vooruit op komend seizoen. ,,Je ziet dat Aalsmeer een vereniging is die verder wil. Daarom ben ik ook ingestapt. We zijn op de goede weg met de club en daar is dit seizoen een concreet voorbeeld van. Een eerste stapje.”

Het werd een prachtig seizoen, want mede door de inbreng van Verdonkschot werd de ploeg kampioen en promoveerde het elftal naar de eerste klasse. Voor het komende voetbaljaar houdt de trainer-coach een slag om de arm als het gaat om een prognose. ,,We moeten nog echt wel stappen maken. We zullen er komend jaar in elk geval voor gaan zorgen dat we handhaven. ‘Het gat tussen de tweede en eerste klasse is aanwezig. Het zal pittig worden’, verwacht Verdonkschot. Aalsmeer kan lessen in hun voordeel trekken. ,,HBOK heeft het helaas niet gered in hun eerste seizoen en laat dat weer een les voor ons zijn.”

Kijk hier voor de uitslagen en de eindstand in de zaterdag tweede klasse D (west 2)

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)