De (regio)derby tussen Legmeervogels en FC Aalsmeer is op competitie niveau voorlopig niet meer.

FC Aalsmeer sluit derby tegen Legmeervogels af met gelijkspel

“Jantje lacht en Jantje huilt bij FC Aalsmeer”. Eerste derby eindigt in 2-2.

“De eerste echte derby van Amstelland-Meerlanden” is geëindigd is 2-2. FC Aalsmeer leek al vroeg de zege binnen te hebben na de twee doelpunten van Luke Vahle, maar Legmeervogels herstelde zich knap en kwam na rust langszij. De derby in Uithoorn, voor het eerst in competitie verband gespeeld, op sportpark de Randhoorn eindigde in 2-2.

Voor het oog van de beide supportersgroepen, die er een leuke gezellige sfeer van maakten, ontspon zich pas na rust een echte derby. Luke Vahle brak de wedstrijd in de eerste helft open en hij bezorgde zijn ploeg zelfs een 0-2 voorsprong. Fantastische opbouw, twee heerlijke goals. FC Aalsmeer leek al vroeg op rozen te zitten. Legmeervogels probeerde wel te voetballen, maar gevaar kon het niet creëren. Vertrekkend legmeervogels trainer Alain Hijman spoorde zijn ploeg aan in de zoektocht naar de aansluitingstreffer, maar het was Aalsmeer dat de klok sloeg.

Vahle scoort twee keer deze middag.

Na rust veranderde het spelbeeld, doordat Legmeervogels kort voor en kort na de pauze wist te scoren. Een oude kwaal blijft zich herhalen bij Aalsmeer. Het speelt bij vlagen goed en verzorgd voetbal, een lust voor het oog. Maar het moet wat vaker op cruciale momenten ongenadig zijn.

Penalty tegen Aalsmeer: 2-2.

Ted Verdonkschot: “We speelden zaterdagmiddag echt goed, het was genieten geblazen. Mooie aanvallen, mooie doelpunten. Technisch zag het spel er verzorgd uit, tactisch deden we het goed door snel het spel te verplaatsen. We hebben de tegenstander Legmeervogels bij vlagen echt zoekgespeeld, wij waren de baas. Het was eigenlijk wachten op de 0-3. Dan komt toch weer het oude euvel naar boven. Eén minuut voor rust zijn we niet medogenloos genoeg. In plaats dat we de bal wegschieten, krijgen we uit het niets een tegendoelpunt. Ik moet zeggen, die jongen schiet de bal stijf in de kruising. Dan moet ik de ploeg wel oppeppen in de rust, want de koppies gaan dan even hangen. We speelden zo goed, op dat ene moment na. Na rust gebeurt ons hetzelfde en staat de 2-2 op het bord, via een ongelukkig moment en een strafschop tegen. De tweede helft was wat meer in evenwicht, gelijkwaardiger. Wij krijgen nog kansen, maar ook Legmeervogels krijgt zijn kansen uit de omschakelmomenten. We kunnen de wedstrijd nog met 2-3 winnen maar ook met 3-2 verliezen. Vandaag verliezen we uiteindelijk twee punten in mijn beleving, maar ik prijs mijn ploeg voor de manier van spelen.”

Foto’s: Ton van Eenennaam

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse D