FC Aalsmeer
FC Aalsmeer wint met 1-3.

FC Aalsmeer wint ‘na warm bakkie thee’ in Woudenberg

FC Aalsmeer heeft de lastige klip in en tegen Woudenberg met 1-3 omzeild. Na een 1-0 rust- en achterstand, boog de ploeg van Ted Verdonkschot de wedstrijd om in een 1-3 overwining. Marcello Jonker en Mike Vreekamp moesten na een opstootje, met van beide kanten een rake klap, met rood inrukken.

fc aalsmeer
Opstootje waarbij 2x rood wordt getrokken

Woudenberg wist vorige week verrassend met 0-4 te winnen in Loosdrecht tegen Victoria. De ploeg van trainer Jeroen Peters knokt voor lijfsbehoud en dat ondervond ook Aalsmeer. ,,Ze loeren op de foutjes, maar ik vond dat we er goed mee omgingen”, analyseerde Verdonkschot de eerste helft. Daarin was Aalsmeer de betere, alleen was de ploeg slordig in de eindpass. Aalsmeer, dat nog weinig op achterstand had gestaan deze competitie, keek na een half uur tegen een 1-0 aan. Mark Radstaake wist een fijne voorzet van Tom de Greef op waarde in te schatten.

FC Aalsmeer
Vreekamp naar de grond gewerkt

Het warme ‘bakkie’ thee in de rust deed blijkbaar wonderen voor Aalsmeer. Na de pauze stelde Aalsmeer orde op zaken. Luke Vahle omspeelde twee tegenstander en schoot zijn team langszij: 1-1. Opnieuw Vahle werd gevaarlijk, nu was Djamai Werkzam de aangever op diezelfde Vahle, die uit de rug van zijn tegenstander liep en de keeper, die te laat was, kansloos liet: 1-2.

Axel Wendt schiet van afstand het derde Aalsmeerse doelpunt binnen
Axel Wendt schiet van afstand het derde Aalsmeerse doelpunt binnen

Het laatste wapenfeit was voor Axel Wendt, die met zijn linker-chocoladebeen voor 1-3 zorgde. Een mooi ‘lobje over de keeper’. Verdonkschot: ,,Dit zijn goede drie punten. We hadden in de tweede helft de overhand. Smet is de rode kaart, wij konden het zelf niet goed zien, want het gebeurde aan de andere kant. Maar, slim is het niet. Ik kon gelukkig nog aanvallende wissels brengen met Mike Dam en Daan Vanekamp. Waar ik zeker tevreden over ben is dat we veerkracht hebben getoond onder moeilijke omstandigheden. Na die achterstand zijn we blijven knokken. Ook ons veldspel was prima verzorgd. We halen aanstaande dinsdag nog in tegen SVL in Langbroek (wedstrijd was gestaakt, door een blessure van de scheidsrechter, red.) maar ongeacht wat die uitslag wordt, doen we goed mee. Ik prijs dan ook de teamspirit, want die is heel goed.”

Foto’s: Ton van Eenennaam

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zaterdag 1b

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)