FC Aalsmeer
Vahle weer belangrijk voor Aalsmeer.

FC Aalsmeer wint van taai TAVV

Door een 4-2 zege op TAVV uit Ter Aar komen de Aalsmeerders op drieëntwintig punten. Vooralsnog kan het koploper ESTO bijhouden in de strijd om de titel, dat zaterdagmiddag zelf onderuit ging. Mike Dam en Luke Vahle vormden wederom een gevaarlijk tandem en hadden een flink aandeel in de thuiszege.

In 2023 pakt Aalsmeer vooralsnog vier punten uit twee duels. “Vorige week – tegen EMM – waren de omstandigheden ons niet zo gunstig gezind”, aldus Verdonkschot in een korte terugblik. “De tegenstander, inmiddels koploper in onze poule, had zich met tien man achter de bal teruggetrokken en probeer daar maar eens doorheen te voetballen. Op het hoogste niveau is dat al lastig. Tel daarbij op dat de kwaliteit van het veld te wensen overliet en wij nog altijd kampen met enkele blessures. Dan maakt het mij wel trots dat er Aalsmeerse jongens in de selectie zitten die knokken, zwoegen en het team op sleeptouw nemen. Hadden we die pot kunnen winnen? Misschien wel”.

Tegen TAVV was het recept onveranderd. Spelen om te winnen, aanvallen. Ook TAVV speelde zaterdagmiddag, net als menig tegenpartij, voornamelijk vanaf eigen helft en had geen intentie om er een aansprekende wedstrijd van te maken. Vanuit een goede organisatie wilde het reactief voetbal op de mat leggen. Het was moeilijk doorheen komen voor de thuisploeg.

“We krijgen uit een corner tegen een doelpunt om ons oren (0-1) en ik moet zeggen dat we direct daarna onze rug goed gerecht hebben. Olivier Rifai maakte al snel de gelijkmaker (1-1), ook uit een corner”, somt Verdonkschot feitelijk op.

Aalsmeer
Olivier Rifai brengt Aalsmeer op gelijke hoogte 1-1

Aalsmeer was voor rust oppermachtig en had meer de bal. Niets nieuws dit seizoen. Ook al stichtte het misschien nog te weinig groot gevaar. Kort voor de rust belandde een van de vele aanvallen van Aalsmeer op rechts voor de voeten van Mike Dam die de bal pardoes heel knap inschiet. “Voor rust nemen wij de leiding; uit een werkelijk fantastische aanval over meerdere schijven waarin Rifai slim Luc Vahle wist te bereiken. Vahle en Mike van Dam mochten het met zijn tweeën klaren, van Dam neemt de bal ineens uit de lucht (2-1). Prachtig doelpunt”, geniet Verdonkschot zichtbaar na.

Mike Dam - Alsmeer
Mike Dam vier de 3-1

Na ongeveer 20 minuten na de rust mocht Mike Dam het duel in het welbekende slot gooien (3-1). “TAVV kreeg eerst nog een honderd procent kans, maar deze ging er gelukkig een keer niet in. De 4-1 voor Aalsmeer door Jelle Lissenburg was er één voor het belangrijke doelsaldo. Verdonkschot: “Ik vond die goal wel een staaltje echt teamwork. Luc Vahle had deze bal van Rachid El Yaghmouri ook zelf binnen kunnen schieten, maar liet de bal perfect lopen. Dat stemt me vrolijk. We hebben in de winterstop een trainingskamp belegd in Hardenberg. Daar is goed met elkaar gesproken. Er staat echt een team dat knokt, doorzet. We zien dat terug in wedstrijden. We hebben er ook een paar uit de Aalsmeer opleiding in de selectie, dat zien de mensen hier ook graag. Een mooie balans. Ik ben dan ook tevreden over die ontwikkeling. Stefan de Bruin, Steijn Bol, Thomas Bakker, Jelle Lissenburg, prima”.

In de allerlaatste seconden bracht TAVV de eindstand op het bord: 4-2.

“De verwachtingen hier zijn hoog. Dat is niet erg, maar we zitten in een ‘vervelende’ competitie, waarin de meeste teams zich terugtrekken. We zijn nu op de helft van de competitie en ik heb er alle vertrouwen in dat we op de goede weg zijn en op die weg blijven. We willen met de club dolgraag naar een hoger niveau, maar we blijven wel reëel en vooral positief”, sluit Verdonkschot af.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse D.

Foto’s: Ton van Eenennaam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)