FC Aalsmeer worstelt zich langs lastige klip SVL

Na de 3-1 nederlaag in Loosdrecht tegen Victoria van 20 april, weet FC Aalsmeer weer wat winnen is. Op eigen veld werd het lastige SVL met 2-0 verslagen, dat vier keer op rij gelijk speelden en niet tegen de minste ploegen. Door de nederlaag van BFC en Zuidvogels staat de ploeg van Ted Verdonkschot er nog altijd goed bij. En dat is knap werk van de debutant in de eerste klasse B.

,,SVL verlies weinig punten zogezegd en heeft een goede organisatie staan. Zie daar maar eens doorheen te komen”, liet Verdonkschot al optekenen.

Vahle stuit hier nog op Mocking

Een brul van opluchting, een sprong van geluk en een vuist van ontlading. Bij Aalsmeer laten de spelers de emoties de vrije loop als Luke Vahle na ruim negentig minuten de bevrijdende 2-0 tegen de touwen jaagt. Daar was de verlossende treffer die het einde van de wedstrijd betekende. Dat blijkt ook uit de reactie op de tribunes en op de bank, waar stafleden en reserves elkaar in de armen vliegen. Een lastige klip is omzeilt.

De tweede goal van de middag van Vahle – en de drie punten op de ranglijst als gevolg – brengt Aalsmeer in een goede positie voor de eindranking. Met nog drie duels te gaan en negen punten te verdienen liggen alle kaarten op tafel. ,,Het was wel moeizaam van onze kant”, gaf Verdonkschot toe. We krijgen al snel via Ludnardo Schoof een grote kans in de eerste helft, die SVL-keeper Mocking goed pakt. Wij creëren eigenlijk te weinig openingen, SVL is met hervattingen gevaarlijk.”

Mocking grijpt weer in voordat Oliver Rifai gevaarlijk kan worden

Na een 0-0 ruststand gaf de tweede helft niet een ander beeld. En als de tijd dan begint te dringen, moeten beiden ploegen wat gaan doen. ,,Wij moesten winnen”, wist Verdonkschot. ,,Maar ook SVL heeft nog punten nodig. Dan weet je dat er ruimtes komen en wij geven wat weg. Saverino Zondag – (hij vervangt de geblesseerde Marijn van Wandelen, red.) – keepte een heel sterke wedstrijd en was voor mij de man van de wedstrijd. Het is gewoon erg prettig dat je twee heel goede doelmannen hebt. Luke Vahle stond op scherp, ontweek het randje van buitenspel en tekende voor de 1-0. SVL protesteerde nog, maar dat mocht niet baten.”

89e minuut: topscorer Vahle scoort de openingstreffer

Diep in de extra tijd schiet Vahle opnieuw met scherp, nadat SVL alles of niets ging spelen en zelfs de keeper mee kwam met de standaard situaties. ,,Een enorme positieve boost voor ons, de complimenten voor de strijd en inzet die de ploeg opnieuw heeft laten zien.”

Foto’s: Ton van Eenennaam

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zaterdag 1b

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)