FC Aalsmeer zet hekkensluiter De Vecht probleemloos opzij

Zaterdag tweedeklasser FC Aalsmeer heeft de eerste wedstrijd op het vernieuwde complex aan de Beethovenlaan winnend weten af te sluiten. De ploeg van Cor van Garderen rekende zonder problemen af met hekkensluiter De Vecht (3-0) en blijft daarmee in het kielzog van mede-koploper FC Almere.

De thuisploeg kwam goed uit de startblokken en domineerde de eerste twintig minuten. Het resulteerde na negen minuten in de openingstreffer, toen Tom Doeswijk een voorzet van Eder Medina Delgado controleerde en doelman Sander Klarenbeek te kijk zette met een bekeken lob. Niet veel later had het zelfs 2-0 kunnen zijn, maar werd dit doelpunt van Calvin Koster wegens buitenspel afgekeurd, nadat hij in de rebound van een schot van Kevin Vermeij het net vond.

FC Aalsmeer - De Vecht

Daarna viel de wedstrijd terug. Het tempo ging omlaag en hoewel de thuisploeg nog wel het meeste balbezit had, werd hier vrij weinig mee gedaan. Vleugelaanvallers Salih Yildiz en Michal Kocon kregen veel ruimte, maar hoe dichterbij FC Aalsmeer bij het strafschopgebied kwam, hoe onzorgvuldiger het werd.

De Vecht kon hier vrijwel niets tegenover zetten, al zorgde een verdwaalde poging van Kevin Hofland nog voor wat zorgen in de Aalsmeerse defensie. Op slag van rust nam de aanvaller de bal van buiten het strafschopgebied op zijn schoen, maar vloog diens inzet rakelings over het doel van keeper Mike Eman.

In de tweede helft duurde het niet heel lang voordat FC Aalsmeer de wedstrijd had beslist. Terwijl enkele spelers van De Vecht nog verontwaardigd waren over het negeren van het vlagsignaal voor buitenspel, bracht Kocon de bal laag voor het doel. Een aanval uit het boekje kwam na een overstapje van Doeswijk bij Yildiz terecht, die de 2-0 vijf minuten na de hervatting snoeihard in de touwen schoot.

Dat FC Aalsmeer niet verder uitliep, had het aan zichzelf te danken. De thuisploeg was oppermachtig en De Vecht was rijp voor de slacht, alleen bleef hun een grotere nederlaag bespaard. Als onder andere Kocon en Doeswijk het vizier meer op scherp zouden hebben, kon er nog aan het doelsaldo gewerkt worden. De eindstand werd een kwartier voor tijd op 3-0 bepaald. Een hoekschop van Yildiz kwam terecht bij aanvoerder Burak Sitil, die Kocon in staat stelde om de bal via de onderkant van de lat in het doel te schieten.

Zo is FC Aalsmeer met twee zeges op rij goed aan de tweede seizoenshelft gestart en blijft het in de race om de tweede periodetitel. De ploeg blijft op gelijke hoogte met FC Almere bovenaan de zaterdag tweede klasse B staan. “Dat is leuk, maar ik heb nog niks”, is trainer Cor van Garderen duidelijk. “We moeten met beide benen op de grond blijven. Over twee weken gaan we naar Benschop en dan moeten we hetzelfde brengen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse B.

Foto’s: Jaap Maars