FC Aalsmeer ziet ook Salih Yildiz naar Almere vertrekken

Na Kevin Vermeij heeft FC Almere zich met een tweede speler van competitiegenoot FC Aalsmeer versterkt. Aanvaller Salih Yildiz heeft er net als Vermeij voor gekozen om in zijn woonplaats Almere te gaan voetballen en te vertrekken bij de kersverse eersteklasser.

“Dat is ook de belangrijkste reden voor mij”, verklaart Yildiz zijn keuze tegenover Voetbal in Aalsmeer. “Ik ben kortgeleden getrouwd. Dichter bij huis trainen en voetballen vind ik nu beter. Verder boterde het niet goed tussen mij en trainer Cor van Garderen. Alles bij elkaar opgeteld kwam ik tot dit besluit. Ik heb wel een geweldige tijd gehad in Aalsmeer.”

30042016 Aalsmeer Almere Jaap Maars 8

Yildiz speelde acht seizoenen bij FC Aalsmeer, waarmee hij tweemaal naar de eerste klasse promoveerde. In de promotie van dit jaar – de Aalsmeerders pakten in een beslissingswedstrijd pas na strafschoppen het kampioenschap in de zaterdag tweede klasse B – had de 30-jarige aanvaller een opvallende rol tegen zijn nieuwe club. Zo was hij één keer trefzeker en besliste hij de wedstrijd door de laatste penalty binnen te schieten.

Eerder maakte ook Kevin Vermeij bekend FC Aalsmeer te verlaten voor FC Almere. Voor de verdediger was de afstand ook een belangrijke reden om de kersverse kampioen te verlaten voor de Almeerders, die in de nacompetitie promotie naar de eerste klasse misliepen. In totaal heeft de ploeg van Maurice Ligeon al acht versterkingen voor volgend seizoen binnen.

Foto’s: Jaap Maars

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)