Home / Algemeen / FC Abcoude wint van Allen Weerbaar en blijft tien wedstrijden ongeslagen

FC Abcoude wint van Allen Weerbaar en blijft tien wedstrijden ongeslagen

In de zaterdag vierde klasse F heeft FC Abcoude zich vanmiddag een uitstekende dienst bewezen. In het inhaalduel tegen  Allen Weerbaarin Bussum  won de ploeg van coach Patrick van Roey met 0-3 van de hekkensluiter. Alle drie de goals kwamen op naam van Praeben Wolffgramm de topscorer van de ploeg uit Abcoude.

Het werd geen hoogstaande wedstrijd in Bussum, er werd veel balverlies geleden en dat deed zeker geen goed aan het kijkspel. De thuisclub, die stijf onderaan staat in deze klasse deed wel hun stinkende best om goed te presteren maar de kwaliteiten van de ploeg liet vaak te wensen over. Bij FC Abcoude ging er ook veel mis want er ontstonden in de achterhoede vaak chaotische momenten waar de thuisclub best wel haar voordeel  mee had kunnen doen, want  schoten van Besir werden goed  verwerkt door doelman Rene de Jong van Abcoude. Het was een duel met veel overtredingen en zo nu en dan moest arbiter Smit handelend optreden, er waren soms  veel te harde acties van beiden kanten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In de tiende minuut kon Abcoude voor het eerst juichen toen Praeben Wollfgramm goed vrij kwam en was zijn schot te veel voor de goalie van Allen Weerbaar 0-1. De thuisploeg pakte hierna de draad wel weer uitstekend op en kwam herhaaldelijk voor het Abcoude doel maar wist geen raad met deze mogelijkheden. FC Abcoude deed dat in de 35e minuut wel toen geheel onnodig een der spelers van Allen Weerbaar in het zestien meter gebied de bal met de hand keerde en een strafschop het gevolg was. Praeben Wolffgramm profiteerde van dit buitenkansje en scoorde zijn  tweede goal deze middag vanaf elf meter 0-2.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De Bussumse ploeg liet het hier echter niet bij zitten en was heel dicht bij de aansluitings treffer,  zowel  Basoda en Albayrak faalden op de goede momenten. De strijd werd hierna behoorlijk grimmiger en had scheidsrechter Smit uit Amersfoort soms de grootste moeite wat om beide ploegen bij de les te houden. Diverse gele kaarten was dan ook het vervolg. Voor de rust geen hectische momenten meer en kwam het rustsignaal precies op tijd.

FC Abcoude kwam na de rust niet fris uit het kleedlokaal want de gastheren kwamen snel in scoringspositie maar Besum was niet gelukkig met zijn schot dat rakelings over ging. Ook een poging van Dolgunyrek liep gelukkig voor Abcoude op niets uit en bleef de 0-2 op het scorebord staan. Abcoude herpakte zich op tijd en kreeg weer een overwicht wat in de 72e minuut beloond werd, na slordig wegwerken bij Allen Weerbaar achterin was het weer Wollfgramm die daar gretig gebruik van maakte en met een beheerste lob doelman Yavuz geen schijn van kans gaf 0-3.

Topscorer Praben Wolfgramm scoorde drie keer
Topscorer Praben Wolfgramm scoorde drie keer

De strijd werd nog feller en moest de scheidsrechter uiteindelijk Besir van de thuisclub nog met rood wegsturen. De wedstrijd kabbelde naar het einde en bleef het bij deze stand en deed FC Abcoude goede zaken in de tweede periode, men nam de koppositie van DOB over en bleef voor de tiende keer op rij ongeslagen!

Coach Henk Timisela was zeker tevreden. Timisela:  “dit was bij voorbaat al een lastige wedstrijd maar hebben we het er goed af gebracht,zeker niet altijd met goed voetbal maar de instelling was wel perfect en dat is ook een kwaliteit”, aldus de coach.

Verslag en foto’s Herman de Wit

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)