FC Almere begint met gelijkspel

FC Almere heeft de eerste wedstrijd in de na-competitie  op eigen bodem tegen Odysseus ’91 niet winnend af kunnen afsluiten. De ploeg van Maurice Ligeon moest Ramon Kool missen vanwege een schorsing maar begon veelbelovend aan de wedstrijd maar zag na negentig minuten de stand van 2-2 op het scorebord staan.

Vanaf het eerste fluitsignaal nam de ploeg uit Almere Haven wel het initiatief maar zag geen kans om het lichte veldoverwicht te behouden. Sterker nog, de ploeg van trainer Pieter van der Grift zette een tandje bij en Almere had soms alle moeite om de Utrechters in toom te houden. Het werd zelfs nog erger toen in de zesde minuut de gasten de leiding namen. Een aanval over rechts kwam bij Vincent Johnson die met een schuiver Almere doelman Jeffrey Scheggetman kansloos passeerde 0-1.

FC Almere miste vandaag de inbreng van Ramon Kool

De thuisclub reageerde direct en zette de gasten hierna behoorlijk onder druk. Er kwamen kansen en uiteindelijk was het Jeffry Coersen die zijn team weer op gelijke hoogte bracht 1-1. Almere werd weer sterker en kreeg Odysseus het zwaar te verduren, diverse corners op het doel van de Utrechters leverde voor Almere echter niet het gewenste resultaat op.Vlak voor de rust was ook Stots van de thuisclub nog dicht bij een treffer maar zijn inzet werd fraai verwerkt door de Odysseus goalie.

Na de rust waren het de gasten die in eerste instantie een veldoverwicht hadden maar diverse aanvallen werden in de kiem gesmoord. Aan de andere kant was het Almere die nu gevaarlijk door kwam maar een voorzet werd met de hand gekeerd, en kon de arbiter niet anders doen dan de bal op de stip leggen. Erwin Haselbekke schoot de elfmetertrap beheerst achter de doelman van Odysseus  2-1. De gasten waren aangeslagen maar Almere kon daar geen gebruik van maken en moest niet veel later Almere laatste man Tim Portengen met z’n tweede gele kaart van de wedstrijd vertrekken. Odysseus paste direct de opstelling aan en er kwam meer druk op het doel van Almere.

Diverse schoten konden door Scheggetman maar net verwerkt worden en moest Almere zich beperken tot de counter. De druk werd steeds groter op het doel van de thuisclub en Almere moest alle zeilen bijzetten, uiteindelijk moest men toch zwichten toen een aanval via de spits van Odysseus Torben Vrielink op wat gelukkige wijze in het Almeerse doel verdween 2-2. De gasten voelde dat er meer in zat maar de thuisclub kon uiteindelijk de puntenverdeling over streep trekken.

Volgende week moet men naar Utrecht en kan daar nog het nodige verwachten!