FC Almere behoudt koppositie na zege op De Meern

In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere een lastige klip omzeild. De ploeg van Maurice Ligeon versloeg concurrent De Meern met 2-1 en zag alleen FC Aalsmeer volgen op de gedeeld eerste plaats. Almere houdt wel de koppositie met een beter doelsaldo.

De topper tussen twee van de vier gedeeld koplopers was in het begin een saai maar gelijk opgaand duel. De Meern was iets gevaarlijker en kwam in de vierde minuut ook op voorsprong. Dennis Boeyen kwam via de linkerkant goed door en kon zomaar door de Almeerse defensie soleren en uiteindelijk doelman Gijs Roelofsen kansloos laten: 0-1.

Hierna was er veel strijd op het middenveld, zonder dat beide ploegen echt gevaarlijke kansen kregen. Almere kwam maar niet in haar eigen spel en gaf de tegenstander steeds de kans om in balbezit te komen. In de 25ste minuut was De Meern aardig in de buurt bij een tweede treffer, alleen was de inzet van Thomas Siepman te slap. Even later kreeg ook Almere een kans, maar Franklin de Jong schoot na een mooie aanval naast.

De Meern - Almere

De gasten kwamen iets beter in de wedstrijd en wisten nog vlak voor rust de stand gelijk te trekken. Uit een hoekschop werd eerst nog een kopbal van Jordy Fernhout op de doellijn gekeerd, maar in de rebound was Nick Stots er op tijd bij om via de onderkant van de lat de verdiende gelijkmaker in het doel te schieten.

Na de rust speelde FC Almere in een hoger tempo, wat een aantal kansen opleverde alleen ontbrak het aan de zuiverheid in de afwerking. Marvin Tjon Sjoe Soei en Peter van Dongen kregen enkele mogelijkheden, maar de voorsprong bleef uit. Vijf minuten voor tijd kreeg Tjon Sjoe Soei opnieuw een opgelegde kans waar hij geen raad mee wist.

De Meern - Almere

De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen, totdat Almere ook nu één minuut voor tijd toesloeg. Invaller Eliha Alvares was zijn tegenstander te snel af en stelde Van Dongen in staat om de 2-1 te maken. De Meern zette nog tevergeefs een slotoffensief in, waardoor FC Almere drie belangrijke punten bij kon schrijven. Ligeon: “Het spel was vandaag niet goed. Te veel spelers haalden niet hun gebruikelijke niveau. Daar gaan we de komende week weer aan werken, maar we zijn wel blij met deze winst.”

Op basis van doelsaldo blijft de ploeg van Maurice Ligeon koploper in de tweede klasse B. FC Aalsmeer heeft hetzelfde puntenaantal, De Meern en De Bilt (verloor van DHSC) volgen op drie punten. Over twee weken ontvangt FC Almere middenmoter Benschop en kan het met een schuin oog kijken naar de topper tussen FC Aalsmeer en De Bilt.

Verslag Herman de Wit
Foto’s Annette Westerbeek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!