FC Almere blijft in spoor van koplopers

Net als de gehele top in de zaterdag tweede klasse B heeft ook FC Almere haar competitiewedstrijd met eenvoudige cijfers weten te winnen. De ploeg van Maurice Ligeon was met 4-0 te sterk voor Renswoude, maar overtuigend was de zege niet.

Al in de eerste minuut had Almere de kans om op eigen veld de score te openen, maar Marvin Tjon Soei Sjoe was niet gelukkig in de afwerking. Uiteindelijk ging de strijd gelijk op en was Renswoude heel dichtbij de openingstreffer, alleen kon Ralph Boom deze kans niet verzilveren. Almere kreeg geen grip op de wedstrijd om haar eigen spel te spelen, dus liep de thuisploeg veelal achter de feiten aan.

Toch kwam de ploeg beter in de wedstrijd en wist het na twaalf minuten de score te openen. Uit een voorzet van Peter Dongen was Abdul Ghoudou met het hoofd trefzeker: 1-0. Renswoude kwam hierna goed terug, maar had geen geluk met een goede kans van Wilbert van Fliert. Ook ging een andere honderd procent kans verloren door een fraaie redding van Almere-doelman Gijs Roelofsen. Later in de eerste helft was hij wel geklopt, alleen werd een inzet van Henk van Essen nog net van de doellijn gehaald.

Almere - Renswoude

Vlak voor de rust wist Almere alsnog de tweede treffer te produceren. Tjon Soei Sjoe ging goed door en legde af op Yassin Azzhahi, die de thuisploeg met een schuiver op een 2-0 voorsprong zette. Al snel in de tweede helft had Renswoude de aansluitingstreffer moeten maken, maar Roelofsen stak in een uitstekende vorm.

Hierna werd het een gelijk opgaand duel met veel druk van de gasten. De counter van Almere was echter levensgevaarlijk. Het duurde echter tot de tachtigste minuut toen de thuisploeg verder afstand wist te nemen. Uitblinker Peter van Dongen gaf doelman Van Ginkel met een fraaie vrije trap in de kruising geen enkele kans: 3-0.

Almere - Renswoude

Renswoude bleef ondanks de achterstand uitstekend partij bieden en kreeg nog de nodige mogelijkheden, maar Roelofsen wist het Almeerse doel schoon te houden. Uiteindelijk was het slotakkoord voor de thuisploeg via Nick Stots. Daarmee was de eindstand op een 4-0 overwinning bepaald. Ligeon: “Mike de Blieck was geschorst en Tjeerd Hof ziek, dan moet je toch een verandering aanbrengen. Mijn ploeg heeft dat goed opgevangen en zichzelf hiermee beloond.”

Door de zege blijft FC Almere in het spoor van koplopers FC De Bilt en De Meern. De Almeerders staan derde in de zaterdag tweede klasse B, een plek die ze met FC Aalsmeer en Scherpenzeel moeten delen. De achterstand op de twee koplopers bedraagt twee punten.

Verslag Herman de Wit
Foto’s Annette Westerbeek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!