FC Almere door winst op Marken naar tweede plek in bekerpoule

FC Almere heeft in de tweede groepswedstrijd in de districtsbeker goede zaken gedaan door Marken te verslaan. De ploeg van Maurice Ligeon won op eigen veld met 3-1 van de zaterdag tweedeklasser en heeft hierdoor plaatsing voor de knock-outronde in eigen hand.

De Almeerders waren over de hele wedstrijd gezien de gevaarlijkste ploeg. Er waren behoorlijk wat mogelijkheden aan beide kanten, maar de scherpte was niet altijd aanwezig. Toch had de thuisploeg maar drie minuten nodig om het net te vinden. Misael Miranda rondde een goede individuele actie knap af: 1-0. Marken was voornamelijk via de zijkanten gevaarlijk, maar dit strandde te vaak in schoonheid omdat de acties te ver werden doorgevoerd.

Datzelfde overkwam Almere-spits Lesley Vlieger, die telkens niet echt gelukkig was met zijn pogingen. “Het is nog even wennen”, zegt de van Zuidvogels overgekomen aanvaller over zijn eerste weken bij de tweedeklasser. “Er zijn veel nieuwe spelers waar ik mee spel. Het overleg moet gewoon beter, maar dat moet groeien.”

Marken was vlak voor de rust nog gevaarlijk met een bal op de lat, maar de gasten kwamen niet op gelijke hoogte. Zeker niet toen FC Almere het tempo na de hervatting opschroefde. Waar het in eerste instantie Marvin Tjon Sjoe Soei niet lukte om zijn medespelers in kansrijke positie te brengen, lukte het Miranda even later wel om met zijn tweede van de avond de voorsprong te verdubbelen.

Een kwartier voor tijd kwamen de gasten nog wel terug in de wedstrijd. Na een aantal wissels kreeg Marken meer grip op het duel en dit resulteerde in een aansluitingstreffer van Kevin Giele, die een strafschop benutte. Uiteindelijk werd vijf minuten voor tijd de eindstand op 3-1 bepaald, nadat Peter van Dongen een goede actie van Raoul Cheuk-A-Lam tot doelpunt verwerkte.

Door de zege is de ploeg van Maurice Ligeon naar een tweede plaats in de bekerpoule gestegen. De eerste groepswedstrijd werd nog met 5-2 verloren van Zeeburgia. Bij winst op Zaanlandia kan zaterdag een ticket voor de volgende ronde worden veiliggesteld.

Kijk hier voor alle uitslagen in de tweede speelronde van de districtsbeker.

Verslag: Herman de Wit
Archieffoto boven: Mario Wormhoudt