FC Almere gaat onder Jamal Yahiaoui voor top-3 klassering

Drie jaar hikt FC Almere tegen promotie naar de eerste klasse aan. Twee keer strandde de hoogstspelende club van Almere in de nacompetitie, twee seizoenen geleden ging alles zelfs als een nachtkaars uit. Met de nieuwe trainer Jamal Yahiaoui hoopt de club dit seizoen wel de stap omhoog te kunnen maken.

De start onder Yahiaoui is veelbelovend. Door knappe zeges op Monnickendam (10-1) en eersteklasser Zeeburgia (2-4) werd veel vertrouwen getankt en bereikten de Almeerders de knock-outfase van de districtsbeker. De selectie is afgelopen zomer vooral in de breedte versterkt met aanwinsten als Nino van Jaarsveld (Huizen), de teruggekeerde oud-prof Arno Splinter en de talentvolle Koen Blommestijn. De jonge spits, afkomstig uit de jeugd van Waterwijk, was tegen Monnickendam als invaller vijf keer trefzeker. Deze week liep hij wel een lastige blessure op tijdens de training, waardoor Blommestijn de competitiestart aan zich voorbij moet laten gaan.

“De selectie herbergt veel kwaliteiten”, zegt de tevreden Yahiaoui. Voor de eerste competitiewedstrijd in de zaterdag tweede klasse B, thuis tegen De Meern, moet de oefenmeester het doen zonder ervaren krachten Lesley Vlieger (geschorst) en Kevin Vermeij. “Ik schat De Meern hoog in. Zij hebben ook goede resultaten geboekt in de beker. Maar thuiswedstrijden moeten winst opleveren.”

FC Almere is vooralsnog blij met de oefenmeester, die afgelopen seizoen de leiding had bij Magreb’90 (nu SVA Papendorp). Met name Peter Kruithof, lid van de technische commissie, heeft zich sterk gemaakt voor het binnenhalen van Yahiaoui. “Hij is een trainer die weet wat hij wil, wat voor ons heel belangrijk was. Verder heeft hij veel ervaring op een hoger niveau en denken wij een uitstekende keuze te hebben gemaakt. We hebben Jamal Yahiaoui meegegeven bij de top-3 te eindigen en een periodetitel te behalen.”

Bijdrage Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)