FC Almere gaat samenwerken met Adecco en SRZA

Het zaterdagelftal van FC Almere handhaaft zich dit jaar keurig in de tweede klasse en is daarmee het hoogst spelende amateurelftal van Almere. Toch wil voorzitter Edo Westerbeek veel meer. Hij wil FC Almere laten groeien en een maatschappelijk belang dienen.

Om dat laatste te realiseren, komt Westerbeek binnenkort met een speciaal project waarbij hij een zondagelftal wil oprichten dat bestaat uit werkloze Almeerders. Westerbeek: “Op die manier geef je die mensen structuur en stimuleer je ze om in een bepaald ritme te komen. We willen het team één of twee keer per week laten trainen en deelname is gratis. In ruil daarvoor moeten alle spelers wel een paar uurtjes vrijwilligerswerk op de club verrichten. Dat kan in de kantine, als scheidsrechter, door de velden te onderhouden en noem maar op.”

Foto: Jordi de Jong

Westerbeek speelt al langer met dit idee en benaderde eerst de gemeente. “Die hadden het geld niet en misschien ontbrak de visie ook een beetje. Daarom heb ik nu commerciële bedrijven aangeschreven.” En met succes, want het project werd opgepikt door Adecco en binnenkort schuift er iemand van dat uitzendbureau aan bij Westerbeek. “We krijgen nog wel een kleine bijdrage van de gemeente, maar het is sowieso bijzonder dat Adecco bepaalde openstaande functies zal gaan aanbieden aan werkloze leden van FC Almere. We willen meer zijn dan een voetbalclub. Ik weet dat we leden hebben die het financieel zwaar hebben en zo hopen we er ook voor hen te zijn.”

Toch draait het bij FC Almere natuurlijk ook nog steeds om voetbal en daar is Westerbeek ook druk mee bezig. Zo is de voorzitter druk in overleg met Stichting Recreatief Zaalvoetbal Almere om een speciaal toernooi te organiseren in de zomermaanden. “Veel voetballers willen juist dan lekker spelen, hun conditie op peil houden en competitief bezig zijn. Die kans willen wij ze gaan bieden. Vanaf 26 juni wordt er een zogenaamde ‘zomeravondcompetitie’ georganiseerd die tien vrijdagavonden lang zal duren. Daarin nemen maximaal 48 teams van 7 spelers het tegen elkaar op. Niet op een heel, maar op een half veld en volgens de regels van het zaalvoetbal. ‘Teams hoeven niet alle avonden mee te doen, maar minimaal drie van de tien keer aanwezig te zijn. Naast het voetbal wordt ook de ‘derde helft’ belangrijk. En de laatste avond, op 28 augustus, wordt afgesloten met een feest.”

Foto: Jordi de Jong

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)