FC Almere geeft seizoen weg in nederlaag bij Be Fair

Voor FC Almere gaat het seizoen in de zaterdag tweede klasse B als een nachtkaars uit. De ploeg van Maurice Ligeon verloor in Waddinxveen met 1-0 van het onderin bengelende Be Fair, waardoor de kleine kans op nacompetitievoetbal is verkeken.

FC Almere begon goed in het eerste kwartier, maar de kleine kansjes leverden nog geen openingsdoelpunt op. Zowel Salih Yildiz als Nick Stots kwam niet tot scoren. Het bleef in de eerste helft een gelijkopgaande strijd, waarbij de thuisploeg verrassend genoeg de gelukkigste bleek met de 1-0. Een fout van Almere-doelman Gijs Roelofsen – hij kon een schot niet klem krijgen – leidde de openingstreffer van Michael van der Heijden in.

Na de rust was een veel feller FC Almere vastbesloten om snel gelijk te maken. Het lukten de gasten echter zelden om de stugge defensie van Be Fair te doorbreken. Vooral Stots kreeg tot twee maal toe de mogelijkheid voor een gelijkmaker, maar het zat de Almeerders de hele wedstrijd niet mee. Door de nederlaag lijkt er een streep te kunnen worden gezet door dit seizoen voor FC Almere.

“Na het debacle van vorig seizoen -FC Almere verloor een beslissingswedstrijd om het kampioenschap en liep vervolgens via de nacompetitie promotie mis, red. – hadden we dit seizoen meer verwacht”, zei teammanager Ruud Berghoef. “Het loopt echter heel anders en dat is zuur. Hopelijk kan er nog een wonder gebeuren wanneer we alle resterende wedstrijden weten te winnen, maar dan moet alles meezitten.” De Almeerders staan nu op een zesde plaats. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse B.