FC Almere kan kampioenschap vergeten door late nederlaag bij DHSC

Door een geflatteerde nederlaag in de topper tegen DHSC kan FC Almere een streep zetten door een eventueel kampioenschap in de zaterdag tweede klasse B. De ploeg van Maurice Ligeon had een veldoverwicht, maar kon dit niet in doelpunten uitdrukken en ging in de slotfase met 3-0 onderuit bij de koploper.

FC Almere had vanaf het eerste fluitsignaal meer balbezit en zorgde ervoor dat de thuisploeg veelal achter de feiten aan liepen. De gasten slaagden er echter niet in om een stempel op de wedstrijd te drukken, want de mogelijkheden die zich voordeden werden niet altijd goed op waarde geschat. DHSC speelde puur op de counter en wachtte hun kans rustig af. Namens de Almeerders zag Appie Ghoudou zijn inzet net over gaan en ook een kopbal van Ramon Kool trof geen doel.

Het bleef ook in de tweede helft een interessante wedstrijd. Het initiatief lag bij FC Almere, maar die ploeg slaagde er niet in om dit te belonen met een doelpunt. Aan de andere kant kwamen de gasten goed weg toen Wesley van Zoolingen namens DHSC onzorgvuldig met zijn kans omsprong. In de tachtigste minuut sloegen de Utrechters hun slag. Een misverstand bij FC Almere werd door Wesley Suister genadeloos afgestraft: 1-0.

FC Almere koos voor de aanval om alsnog een resultaat te boeken, maar zeven minuten voor tijd leek de wedstrijd beslist door de 2-0 van Vincent Griffioen. De voorsprong was zeker niet verdiend, gezien het vertoonde spel van FC Almere, ondanks dat de ploeg niet makkelijk scoort. In de slotminuut kregen de gasten ook nog de 3-0 om de oren via Wesley van Zoolingen en de uitslag was zeer geflatteerd.

Door de nederlaag is DHSC uitgelopen naar een voorsprong van dertien punten op FC Almere, dat derde staat. De Almeerders kunnen alleen nog via de derde periodetitel proberen kans te maken op nacompetitievoetbal voor promotie naar de eerste klasse. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse B.