Home / Algemeen / FC Almere klopt Waterwijk in krankzinnige derby

FC Almere klopt Waterwijk in krankzinnige derby

FC Almere mag zich de baas van Almere noemen. De ploeg van Jamal Yahiaoui rekende in de derby in de zaterdag tweede klasse B opnieuw af met Waterwijk. Door een bizarre 4-5 overwinning staan de twee Almeerse clubs nu in punten gelijk.

Eigenlijk was er geen vuiltje aan de lucht toen FC Almere soeverein met 1-5 leidde. De thuisploeg werd in het eerste uur “weggespeeld”. Dat begon al vroeg in de wedstrijd. Mitchel Rood en Mike de Blieck brachten de bezoekers aan de leiding, Mike van Pareen deed namens Waterwijk iets terug en de ruststand werd door Koen Blommestijn (volgend seizoen Ajax 2) op 1-3 bepaald. Tot overmaat van ramp zag Waterwijk nog voor de pauze verdediger Desmond Mensen met twee keer geel het veld verlaten.

Via Gary Bouwmeester en Mike de Blieck (penalty) liep FC Almere verder uit. Daarmee was de wedstrijd allang gespeeld. Dat dachten de meesten, maar de bezoekers lieten zo erg de teugels vieren dat het nog niet klaar was. Bovendien stond de defensie behoorlijk te schutteren. De 2-5 van Selcukhan Okay kwam uit de lucht vallen, doelman Gijs Roelofsen ging gruwelijk in de fout bij de 3-5 van Van Pareen (“een speler op de doellijn willen uitkappen, dat doe je toch niet?”) en ook de 4-5 (Van Pareen) kon op zijn conto geschreven worden. “Toen stond hij weer niks te doen. Ongelooflijk”, klonk Yahiaoui gefrustreerd.

FC Almere, dat zelf ook met tien man eindigde omdat Sven van Ederveen twee keer geel kreeg, liet zo de kans liggen om de stadsgenoot op basis van het doelsaldo te passeren op de ranglijst. “Dat kan ik het team wel aanrekenen en met name Gijs, die heeft er met de pet naar gegooid. Dit had niet gehoeven en zorgt toch voor een wrange bijsmaak. Maar we zijn de baas van Almere.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse B.

Archieffoto Herman de Wit

Send this to a friend