FC Almere knokt zich in slotfase naast Loosdrecht

FC Almere heeft de eerste overwinning van dit kalenderjaar, vorige week tegen Amstelveen, geen goed vervolg kunnen geven. Tegen laagvlieger Loosdrecht moest de nummer vijf van de zaterdag tweede klasse B diep gaan om in de laatste tien minuten nog een punt te pakken: 3-3.

Beide ploegen begonnen aftastend aan het duel, wat al snel omsloeg in een paar aardige momenten. De beste kansen waren in het eerste kwartier voor Loosdrecht. Het leverde na dertien minuten ook de voorsprong op. Almere-doelman Gijs Roelofsen kon een schot niet klem krijgen en Jonthy Lensink was er snel bij om de 0-1 binnen te tikken. FC Almere kwam vervolgens sterk terug, maar liet de mogelijkheden op de gelijkmaker liggen. Zo zag Mitchel Smits zijn inzet goed verwerkt worden door Loosdrecht-keeper Alex Weitz.

In de achttiende minuut moest Lesley Vlieger zich laten vervangen na een ongelukkige botsing met Jelmer Baas, wat de spits van Almere een hevige hoofdwond opleverde. Zijn gemis had zeker invloed op de wedstrijd. Beide ploegen gingen overigens met een 1-1 stand rusten, nadat Nick Stots op de juiste plek stond om uit een vrije trap van Salih Yildiz voor de gelijkmaker te zorgen.

Na de rust was FC Almere veel fanatieker. Vrij snel kreeg Stots een aardige kopkans, na goed werk van Giancarlo Muntslag, maar leverde dit geen doelpunt op. Loosdrecht herpakte zich uitstekend en slaagde er in de 65ste minuut wel in om de 1-2 te maken. Een prachtige knal van Jesper Pullens belandde onhoudbaar in de kruising. Tien minuten voor tijd verraste invaller Tom Frinsel doelman Roelofsen en hadden de gasten zelfs een 1-3 voorsprong te pakken.

De Almeerders leken verslagen, maar werden in de slotfase beloond voor hun veerkracht. Eerst tekende Kevin Vermeij voor de aansluitingstreffer en vlak voor tijd maakte Stots zijn tweede van de middag: 3-3. Zo pakte FC Almere toch nog een punt tegen Loosdrecht. “Toen twee belangrijke spelers met een pittige blessures uitvielen, zag ik het somber in”, zei trainer Maurice Ligeon. “Complimenten aan de ploeg, die veel karakter toonde, wat uiteindelijk een verdiend punt opleverde.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse B.