FC Almere komt niet verder dan puntendeling met Lopik

Voor de derde week op rij heeft FC Almere niet kunnen overtuigen in de zaterdag tweede klasse B. Na twee nederlagen op rij moest de ploeg van Jamal Yahiaoui, die vanwege veel blessures en schorsingen blijft puzzelen, genoegen nemen met een gelijkspel tegen Lopik: 2-2.

In de eerste helft hadden de Almeerders genoeg mogelijkheden om op voorsprong te komen. Mike de Blieck mikte hoog over, een schot van Arno Splinter werd gekeerd door doelman Twan Schimmel en Peter van Dongen zag zijn inzet rakelings over het doel gaan. Dat de thuisploeg voor de rust de betere was, werd niet uitgedrukt in doelpunten. Dat gebeurde pas in de blessuretijd. Gary Bouwmeester stelde De Blieck in staat de score te openen: 1-0.

Na de theepauze kwamen de bezoekers, die in de nacompetitie ten koste van HBOK promoveerden, goed uit de startblokken. Invaller Jochem de Jong maakte gretig gebruik van slordigheden bij FC Almere: 1-1. De thuisclub bleef het overwicht houden en kreeg hierdoor ook een paar kansen, maar zowel Thiago Paraiso als Koen Blommestijn was vaak te haastig met de acties.

Halverwege de tweede helft werd de voorsprong hersteld. Nu was De Blieck de aangever op Blommestijn: 2-1. Met het inbrengen van Nick Stots kwam er vervolgens nog meer gevaar voor het doel van Lopik. Stots miste op een haar na en in diezelfde minuut zag Barry Smitz zijn inzet naast gaan. De gasten hadden wel succes: Andy de With kwam wat gelukkig in balbezit en schoot zijn ploeg langszij: 2-2.

In de slotfase werd een veel sterker FC Almere een strafschop onthouden. Blommestijn passeerde zijn tegenstander, werd in de zestienmeter gehaakt, maar scheidsrechter Van de Perk zag hier niets in. Met het 2-2 gelijkspel heeft FC Almere het eerste puntje binnen, alleen stemt dat nog niet tot tevredenheid.

“Voor de rust hadden we de wedstrijd kunnen beslissen. Dat deden we niet en dan weet je dat de tweede helft moeilijk wordt”, blikte Yahiaoui terug. “Na de 1-1 werd het een open wedstrijd en ook in de tweede helft verzuimden we te scoren. Maar complimenten voor de ploeg, die tot het uiterste heeft gestreden.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse B.